U 12 sati je zakazana sjednica IO NS BiH: Da li je već sve poznato?

Petevu istekao ugovor, stiže dobro poznato lice

U 12 sati je zakazana sjednica IO NS BiH: Da li je već sve poznato?

Samir Mlaćo

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza naše zemlje uvijek su privlačile dosta pažnje kada je u pitanju izbor selektora, no čini se da će ovaj put biti najmanje 'pompe'. 

Nogometna reprezentacija naše zemlje danas će prema svemu sudeći dobiti novog selektora.

Naime, Ivaylu Petevu je istekao ugovor i neće biti produžen, što povrđuje i poruka koju je jučer poslao Petev reprezentativcima na zajedničkoj viber grupi i zahvalio se na saradnji te iskazao žaljenje što više neće sarađivati.

Petev je bio omiljen kod reprezentativaca i to nije tajna, no na njegovo mjesto će novo lice. Radi se o Faruku Hadžibegiću koji je već bio selektor naše zemlje i kojeg sada očekuju novi izazovi.

Sjednica Izvršnog odbora NS BiH zakazana je za 12 sati, a već u 14 sati planirano je obraćanje predsjednika Saveza Vice Zeljkovića. Sve to govori da je posao već 'završen' i da će čelni ljudi bh. nogometa brzo imenovati Hadžibegića.

Legendarni bosanskohercegovački reprezentativac Elvir Rahimić ostat će član stručnog štaba, kao i Almir Seferović, čovjek koji je zadužen za fizičku spremu Zmajeva.

Oglasi

Kako je SportSport.ba jučer najavio, u stručnom štabu naći će se i tri nova imena. Nekadašnji šef struke Sarajeva i Hadžibegićev čovjek od povjerenja, Mehmed Janjoš, biće u stručnom štabu, a Slavena Musu će prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba zamijeniti Nenad Gagro, koji radi u Zrinjskom.

Promjena će se desiti i na mjestu trenera golmana, a neslužbene informacije govore da će Adija Adilovića zamijeniti Siniša Mrkobrada, nekadašnji golman Borca koji je kao trener golmana radio u Krupi i pomenutom Borcu.

Podsjetimo, Petev je za selektora našeg nacionalnog tima zvanično imenovan u januaru 2021. godine. Zmajeve je vodio u 20 utakmica uz učinak od šest pobjeda te po sedam poraza i remija.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Kada je Hadžibegić u pitanju, on uglavnom živi na relaciji Pariz - Sarajevo, ali je itekako upoznat sa dešavanjima kako u bh. fudbalu tako i samoj reprezentaciji naše zemlje.

Oglasi

Faruk Hadžibegić novi selektor Crne Gore - SportSport.ba

Posljednji angažman je imao u augustu kada je za kratko bio trener alžirskog kluba Alger s kojim je završio na sudu i prema pisanju tamošnjih medija potražuje cifru od 100.000 eura.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za Euro 2000.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih voio je Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor, dok se okušao i u reprezentativnom fudbalu kao selektor Crne Gore gdje se zadržao od jula do septembra 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine Hadžibegić i njegovi pomoćnici će vrlo vjerovatno početi bez prijateljske utakmice.

Novi stručni štab će debi na klupi imati 23. marta kada će na Bilinom polju u kvalifkacijama gostovati Island. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj.

Top Komentari

GuiliDamou
Nista novo, samo dokaz da je Petev okrenuo ledya Vicku i da niye shlushao, na krayu nije htio igrati sa Rusiyom i tu mu ye bio kray. Hadzibegic marioneta, Rahimich Vicin covyek, Seferovich takodyer, a trener golmana, imate pogadyati yednom odakle ye, naravno Borac i BL, treba izgurati Chetkovicha na gol. Pametnom dosta!
3 4
durgutajdin
Taman smo krenuli sa dobrim rezultatima malo nam je falilo da se kvalifikujemo na ep otisli u ligu a nacija i sad majmuni iz saveza rade sve protiv BiH.Ako Faruk Hadzibegic bude selektor izaci na proteste.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi