Posudba od šest mjeseci

Zrinjski iz Dinama doveo mladog reprezentativca Crne Gore

Esmer Oštraković

Zrinjski je danas zvanično potvrdio dolazak novog igrača na posudbu, a radi se o Milanu Vukotiću koji stiže na posudbu iz Dinamo Zagreba.

Vukotić igra u veznom redu, te se od njega u Zrinjskom očekuje kreativnost nakon što je potpisao ugovor do kraja sezone.

Prošlu polsezonu Vukotić je prove na posudbi u Tabor Sezani, a narednih šest mjeseci provest će u Bosni i Hercegovini.

Sve su potvrdili i iz njegovog novog kluba, Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Milan Vukotić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 20-godišnji ofenzivni vezni igrač u naše redove je stigao na posudbu iz GNK Dinamo Zagreb.
Vukotić je U21 reprezentativac Crne Gore, igrač Dinama je postao u listopadu 2020. godine, a prvi dio aktualne sezone je proveo na posudbi u slovenskom klubu NK Tabor Sežana", stoji u objavi Zrinjskog.

U karijeri je još nosio dres Podgorice, Iskre i Budućnosti, a trenutno je član Dinama u kojem se od njega dosta očekuje u narednim godinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.