Transfer karijere: Bivši igrač Zrinjskog i Željezničara otišao u jednu od najboljih evropskih liga
Rođeni Splićanin i dijete GOŠK-a iz Gabele.

Matej Rodin napravio korak dalje

Transfer karijere: Bivši igrač Zrinjskog i Željezničara otišao u jednu od najboljih evropskih liga · Zvanično

E. Ganibegović

Hrvatski defanzivac i nekadašnji igrač Zrinjskog i Željezničara, a dijete GOŠK-a iz Gabele, napravio je korak dalje u karijeri te potpisao za klub iz osme lige Evrope.

Matej Rodin, 26-godišnji hrvatski defanzivac, ima novi klub. On je potpisao za belgijski Oostende.

Nakon epizode u Poljskoj gdje je s Cracoviom osvojio poljski Superkup, jedini trofej za sada u karijeri, otišao je korak dalje i napravio, možemo slobodno reći, transfer karijere. 

Ugovor s belgijskim timom Rodin je potpisao na tri i po godine, odnosno do ljeta 2026. godine.

Radi se o zahvalnom defanzivcu koji je dijete GOŠK-a iz Gabele. Igrao je nakon toga za zagrebačku Lokomotivu, Šibenik, Aluminij, vratio se u GOŠK, pa igrao za Zrinjski i Željezničar u BiH.

Oglasi

S Grbavice je otišao put Italije gdje je potpisao za Perugiju iz koje odlazi u Varaždin. Iz Hrvatske se vinuo put Poljske u ljeto 2020. godine i potpisao za Craiovu.

Dobre partije u Poljskoj nisu prošle nezapaženo pa je stigao u Belgiju čija Jupiler liga kotira kao osma najbolja u Evropi prema UEFA koeficijentima.

Ove sezone je Rodin u dresu Craiove upisao ukupno 14 nastupa, a uspio je postići i jedan pogodak. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za GOŠK je ovaj fudbaler odigrao 58 utakmica i postigao šest golova, dok je dres Željezničara nosio 26 puta i u listu strijelaca se upisao tri puta.

Zanimljivo, iako je bio član Zrinjskog, nije upisao nijedan službeni nastup za mostarski tim. U Mostaru je bio samo petnaestak dana u ljeto 2018. godine i prešao na Grbavicu. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1647010875
Dobar igrac. Gotivili smo ga na Grb. Nadam se da se nekad vrati kuci.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi