Dolazi kao slobodan igrač

Transfer gotova stvar: Hasan Bayernu doveo strašnog igrača potpuno besplatno

Eldar Ganibegović

Januarski prijelazni rok je u toku, a Bayern je pod imperativom dovođenja nekih igrača zbog problema s povredama. Hasan Salihamidžić radi dobar posao, a sada je uspio da dovede sjajnog igrača i to potpuno besplatno.

Unatoč velikom broju pojačanja ljetos, Julian Naglesmann ima problema u odbrani. Budući da je Lucas Hernandez pretrpio kidanje križnih ligamenata, neće igrati do kraja sezone.

Stoga je momčad iz Bavarske odlučila iskoristiti dobru priliku koja se ukazala na transfer polju u liku Daleyja Blinda.

Prošle je sedmice Daley Blind neočekivano raskinuo ugovor s amsterdamskim Ajaxom. Iskusni Nizozemac je ove sezone propustio samo jednu utakmicu Eredivisie, a jedan je od najvažnijih igrača prve momčadi.

Osim toga, igrao je u svakoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, zabio je i asistirao u 3:1 pobjedi protiv Sjedinjenih Država u osmini finala.

Fudbaler je neočekivano nakon Svjetskog prvenstva zatražio raskid ugovora s Ajaxom koji je važio do juna 2023. godine, odnosno do kraja sezone.

Rastanak od Ajaxa protekao je stoga u tmurnoj atmosferi, ali možda je Blind znao da će brzo pronaći novog poslodavca i zaigrati u još jednom velikom klubu.

Prema Mikeu Verweiju iz "De Telegraafa" i Davidu Ornsteinu iz "The Athletica", Daley Blind će biti novi igrač Bayerna. U početku se pričalo da bi mogao otići u belgijsku ligu pod vodstvom Marka van Bommela, koji bi ga volio kod kuće u klubu iz Antwerpena.

Ipak, Nizozemac je krenuo sasvim drugim smjerom. Oba izvora kažu da bi igrač mogao stići u Njemačku u četvrtak na medicinske pretrage. Ako sve bude išlo po planu, Blind bi se trebao pridružiti Bayernu na šestomjesečni ugovor s opcijom produženja na 12 mjeseci.

Drugi izvori, međutim, kažu da ugovor neće uključivati mogućnost produženja. Stoga moramo pričekati službenu objavu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Daley Blind je odigrao 99 utakmica za nizozemsku reprezentaciju. Tijekom svoje karijere igrao je za klubove kao što su Ajax, Groningen i Manchester United.

Lijevi bek ima osvojenih sedam nizozemskih prvenstava, dva FA kupa i Superkupa, Liga kup i pobjedu u Evropskoj ligi 2017. s Manchester Unitedom. Godine 2014. izabran je za nizozemskog fudbalera godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.