Bild otkrio Neuerovog nasljednika, mnogi su iznenađeni potezom Bayerna

Prioritet dovođenje golmana

Bild otkrio Neuerovog nasljednika, mnogi su iznenađeni potezom Bayerna

Edmir Škorić

Manuel Neuer je u decembru prošle godine doživio nesreću na skijanju, te je morao na operaciju koljena i za njega je sezona završena.

Neuer je nakon neočekivanog ispadanja reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučio da uzme desetak dana odmora prije povratka treninzima s ekipom Bayerna, ali je sve krenulo po zlu.

Jasno je da je skijanje jedan od sportova koji je zabranjen nogometašima dok imaju ugovore s nekim klubovima upravo zbog činjenice da vrlo lako može doći do ozbiljnijih povreda.

Neuer je rizikovao i na kraju doživio ozbiljnu povredu, a čelnike Bayerna stavio je na velike muke jer moraju sada iznenada da pronađu novog golmana.

Najprirodniji kandidat bio je Bayernov golman Alexander Nuebel koji je na posudbi u Monacu, ali on je odbio da se vrati prije ljeta, kada mu ističe ponuda u francuskom klubu.

Spominjao se i Dominik Livaković nakon sjajnih partija u Kataru, kao i marokanski golman Bono, ali Bild tvrdi da je Bayern spas vidio u nekadašnjem reprezentativcu Kevinu Trappu, koji dosta dobro brani u Eintracht Frankfurtu.

Navodno su u Bayernu već uspostavili kontakte sa igračevim agentom i pokušat će da ga dovedu ovog mjeseca. Trapp ima ugovor do ljeta 2024. godine, a Eintracht bi produžio ugovor s njim. Ipak, odluku će na kraju donijeti sam golman.

On je u Frankfurt došao 2019. godine iz PSG-a, te je bio jedan od ključnih u osvajanju naslova Evropske lige prošle godine. Ove sezone je upisao 24 nastupa u svim takmičenjima i šest puta je sačuvao svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački golman je u prošlosti s PSG-om tri puta osvojio naslov prvaka Francuske i isto toliko puta francuski kup, te francuski liga kup i pet francuskih Superkupova.

Bayern radi na njegovom dovođenju i Bild tvrdi da je on prvi na listi želja, s tim da klub istovremeno razmatra i druge opcije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti