Zeničani će na proljeće voditi bitku na dva fronta, te se nadaju da će ispuniti svoj cilj, a to je plasman u viši rang

Prozivka na Bilinom polju

Zajedničkim snagama na proljeće do ispunjenja cilja i plasmana NK Čelik u viši rang

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je na stadionu Bilino polje u Zenici održana prozivka nogometaša Čelika, te je najavljen i početak priprema za nastavak sezone, gdje će Zeničani voditi bitku na dva fronta (Druga liga FBiH), te Kup BiH.

Prozivku 27 nogometaša obavio je šef stručnog štaba Armin Duvnjak a osim stratega Zeničana, prisutnim medijima obratili su se direktor kluba Emir Ćerim i pomoćni trener Adis Nurković.

Crno-crveni imaju jasan cilj za nastavak sezone, bilo da je to prvo mjesto u ligi, pa i kroz play-off i ulazak u 1. ligu FBiH. Svi igrači koji su iznijeli teret u prvom dijelu sezone ostali su u klubu, jako su motivirani i jedva čekaju krenuti s treninzima.

Direktor kluba rekao je kako klub čini sve kako bi igračima pružio optimalne uvjete, iako se suočavaju s brojnim preprekama.

"Nadam se da smo se svi zaželjeli, klub vjeruje u vas, samo nebo je granica. Radimo kao i do sada da osiguramo sve optimalne uvjete za pripremu igrača. Ništa vam neće nedostajati i nadam se da ćemo svi skupa ćemo se dobro pripremiti za drugi dio sezone.Moram istaknuti jednu lijepu gestu, a to je da su svi igrači i treneri u klubu pristupili klubu, što je prekrasna gesta i poruka ostalima da učiniti isto, jer danas je točno šest godina od usvajanja novog statuta kluba“, kazao je Čerim.

Šef stručnog stožera rekao je nešto više o planu priprema i odigravanju prijateljskih utakmica

"Svi igrači su ostali u klubu, drago mi je da smo se okupili i da od ponedjeljka krećemo s treninzima. Imat ćemo oko 40 dana za pripreme i nadam se da će sve proći u najboljem redu, te da ćemo se dobro pripremiti za nastavak sezone.Prvo ćemo dio priprema odraditi u Zenici,iako imamo problema sa terenom.U Zenici ćemo biti do 25.01.,kada idemo u Makarsku,gdje ćemo ostati sedam dana.Potom vraćamo se u Zenicu, gdje ćemo se pripremati do 10. veljače, kada odlazimo u Austriju, točnije Graz, gdje ćemo odigrati međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv domaćina Grazer AK (bivšeg) GAK-a koji se nalazi u vrhu ljestvice. drugog ranga natjecanja u Austriji i imaju za cilj ulazak u Elitni rang u Doboju odigrati prijateljski duel protiv člana Premijer lige, ekipe Sloge.Odigrat ćemo jednu ili dvije utakmice u Makarskoj, s nekim ekipama još uvijek pregovaramo, dok nas na povratku iz Makarske 4. veljače u Zenici očekuje utakmica protiv banjalučkog Željezničara koji je član 1. lige RS i kao što sam rekao Austriju 11. veljače, što će biti posljednja provjera pred 1/8 finala Kupa BiH protiv Radnika na Bilinom polju”, ističe Duvnjak.

Dotaknuo se i odlazaka i potencijalnih pojačanja

"Klub su napustili stoper Harun Šabić i krilo Imran Džaferović, s nama je Tarik Huzbašić iz Fortune, ali tražimo još dva igrača na krilnim pozicijama. Na proljeće ćemo biti jači i za Dženana Smajića, pa očekujem jaka momčad, dodatno pojačana i spremna za teška iskušenja na proljeće. Znamo da imamo težak raspored, odnosno znamo da zaslužujemo respekt nakon prvog dijela sezone. Prvi smo na tablici i to ćemo sve da tako ostane do kraja. Odlučili smo se i za nešto jače protivnike u pripremnom razdoblju i tako će biti i ubuduće dok sam ja šef stručnog stožera", rekao je Duvnjak.

Pomoćnik Adis Nurković poželio je igračima sve najbolje u 2023. godini, što manje ozljeda i dobre igre i rezultate

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Imamo isti cilj osvojiti prvo mjesto i naučiti doći u viši rang. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, želim vam sve najbolje, da bude što manje ozljeda i da ispunimo zacrtane ciljeve. na licu mjesta”, kazao je Nurković.

Nogometaši Čelika prvi dio sezone završili su na prvom mjestu, odnosno sezonu će otvoriti 18. veljače na Bilinom polju protiv Radnika iz Bijeljine u 1/8 finala Kupa BiH, dok će prvi prvenstveni susret biti odigran 1. 4. ožujka gostovanje u Moševcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.