NK Čelik u četvrtak kreće s pripremama za nastavak sezone i borbu na dva fronta
Zeničanima na proljeće slijedi borba na dva fronta, a glavni cilj kluba je plasman u viši rang takmičenja

Zeničani u pohodu na viši rang

NK Čelik u četvrtak kreće s pripremama za nastavak sezone i borbu na dva fronta

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u četvrtak bi trebali krenuti sa pripremama za nastavak sezone. Zeničani su na sjajan način okončali prošlu godinu, plasmanom u 1/8 finala Kupa BiH, nakon prethodnog zbacivanja GOŠK-a, a zatim i Sarajeva, dok su u prvenstvu osvojili prvo mjesto sa dva boda više u odnosu na Bosnu i Kolinu.


Crno-crvene na proljeće očekuje igranje na dva fronta, s toga je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak zajedno sa svojim pomoćnicima Adisom Nurkovićem, te Alenom Sarvanom zakazao u četvrtak 5. januara prozivku igrača, poslije koje će održati i trening.

Svakako dobra vijest za Zeničane je što su zadržali kostur ekipe, odnosno oni igrači koji su iznijeli teret u prvoj polusezoni, nosit će crno-crveni dres i u nastavku sezone. Od igrača koji bi mogli napustiti Čelik spominju se Džaferović, Šabić, te još par nogometaša, koji žele veću minutažu, te im je u ovom trenutku bitno da pronađu klub u kojem će biti standardni.

Kada su u pitanju pojačanja, klub će prema želji šefa struke angažovati vjerovatno dvojicu nogometaša. Treba spomenuti da će Zeničani u drugi dio sezone biti pojačani sa oporavljenim Dženanom Smajićem, koji u ekipi može pokriti nekoliko pozicija u zadnjoj liniji, ali i na poziciji zadnjeg veznog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik će drugi dio sezone otvoriti sa utakmicom 1/8 finala Kupa BiH, kada će 18. februara na Bilinom polju dočekati tim Radnika iz Bijeljine. To će svakako biti još jedna velika prilika budući da se igra jedna utakmica, da tim s Bilinog polja obezbjedi plasman među osam najboljih ekipa u Kupu BiH, te ponovo na Bilino polje dovede nekog jakog člana Premijer lige, što bi značilo i pun stadion, kao što je to bilo protiv Sarajeva u 1/16 finala Kupa BiH.

Sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar" Čelik će otvoriti gostovanjem kod ekipe Moševca, a kako su najavili i prije početka sezone, cilj kluba je plasman u viši rang takmičenja, odnosno 1.ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
moSa likCe
4 0
Convicts
Sto je vise klevete i lazi Celik nam je sve drazi i drazi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi