Bh. golman Asmir Begović presjedio je meč i u FA Cupu.

Crveni đavoli u šesnaestini finala FA Cupa

United nekako pobijedio, bruka De Gee i bolan udarac za Asmira Begovića

Eldar Ganibegović

Manchester United je večeras na Old Traffordu s 3:1 savladao Everton i na taj se način plasirao u šesnaestinu finala engleskog FA Cupa.

Počelo je odlično po Crvene đavole. Već u četvrtoj minuti su stigli do prednosti, a strijelac je nakon dodavanja Rashforda bio Antony.

Samo dvije minute kasnije Martial je imao dobru šansu, na drugoj strani u 13. minuti Gray pogađa stativu, a onda za izjednačenje pogađa Coady uz nevjerovatan kiks De Gee.

Do kraja prvog poluvremena Manchester United je imao šanse preko Martiala i Eriksena, ali do novog vodstva nisu uspjeli doći.

Ako nisu u prvom, jesu u drugom. Strijelac izjednačujućeg gola za Everton, Coady, ovaj put je bio tragičar i postigao autogol za novo vodstvo Uniteda.

De Gea u 64. minuti popravlja koliko toliko svoju grešku i skida šansu Mykolenka, da bi samo dvije minute kasnije na drugoj strani u sjajnoj šansi bio Fernandes.

Gosti su se radovali u 74. minuti, ali uzalud. Calvert-Lewin je pogodio, no VAR je provjerio gol i ustanovljen je ofsajd, tako da se United nekako provukao u narednu rundu.

Kao šlag na tortu navijačima koji nisu ranije napustili stadion da izbjegnu gužvu, stigao je gol Rashforda iz penala u šestoj minuti nadoknade za konačnih 3:1. 

Svakako treba istaći i pomalo neshvatljivu odluku da i u meču kupa Frank Lampard na klupi ostavi Asmira Begovića koji je posljednji put u takmičarskoj utakmici branio osmog novembra kada je Everton u šesnaestini finala EFL Cupa ispao od Bournemoutha (4:1).

FA Cup, 1/32 finala:

Manchester United - Everton 3:1 (Antony 4', Coady 52' (AG), Rashford 90+6' (P); Coady 14')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.