Od slave do propasti: Do jučer se velikani otimali za njega, a sada ga ne želi niko
Dele Alli je mnogo obećavao, ali karijera mu je vrlo rano u skoro nezaustavljivom padu.

Ima rok do kraja januara da se popravi

Od slave do propasti: Do jučer se velikani otimali za njega, a sada ga ne želi niko

Eldar Ganibegović

Nagledali smo se u fudbalu igrača koji ne ostvare svoj puni potencijal. Neki jednostavno budu precijenjeni, a nekima je problem vlastita glava i psiha, kao u ovom slučaju.

Do jučer je bio velika zvijezda i važio za čovjeka koji bi mogao postati jedan od najboljih na svijetu, a sada ima rok do kraja mjeseca da se popravi.

U kakvom mu je karijera padu dovoljno pokazuje i to da je prije samo četiri godine vrijedio 100 miliona eura, a sada mu se vrijednost procjenjuje na čak 86 miliona manje i to s 26 godina kada se očekivalo da će biti na svom vrhuncu.

Naravno, radi se o engleskom veznjaku Dele Alliju kojem godina nije mogla započeti gore zbog vijesti koje je dobio iz svog trenutnog kluba.

Kao što se zna, Everton ga je u januaru prošle godine otkupio od Tottenhama, ali ga je već ljetos poslao na posudbu u Tursku.

Istanbulski velikan dao mu je šansu za spas karijere, koju, čini se, Dele Alli još uvijek nije iskoristio i posudba bi mogla biti prekinuta mnogo prije dogovorenog roka.

Oglasi

Naime, u Bešiktašu razmišljaju da raskinu ugovor o njegovoj posudbi nakon samo devet utakmica na kojima je nastupio za crno-bijele.

Englez navodno ima roka do kraja januara da poboljša svoje igre ili će u suprotnom Bešiktaš početi pregovore s Evertonom o raskidu posudbe i vraćanju igrača na Goodison.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dele Alli je ove sezone za Bešiktaš nastupio, dakle, devet puta, a postigao je dva pogotka, po jedan u Superligi i Kupu Turske. 

Ne tako davno, prije samo dvije godine, za njega su se interesovali PSG i drugi bogati i veliki klubovi, a sada mu je karijera na najnižoj mogućoj tački od njenog početka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti