David de Gea ne griješi često, ali kada pogriješi, napravi to momački
David de Gea je u meču protiv Evertona primio jedan od najbizarnijih pogodaka u karijeri (Foto: Screenshot)

Bizarna scena na Old Traffordu

David de Gea ne griješi često, ali kada pogriješi, napravi to momački

M. Šljivak

Manchester United i Everton na Old Traffordu igraju meč FA Kupa, a već nakon 14 minuta igre rezultat glasi 1:1 uz poklon pogodak gostima Davida de Gee. Gol kojeg je primio zaista je bizaran.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio Everton u duelu FA Kupa i veoma dobro je počeo meč ranim pogotkom nakon četiri minute igre.

Antony je zatresao mrežu Evertona za vodstvo od 1:0. Može se Brazilac zahvaliti Marcusu Rashfordu koji je završio 90 posto posla, a Antony je samo loptu ubacio u praznu mrežu.

Ipak, 10 minuta kasnije David de Gea se potrudio da gosti ekspresno izjednače i primio je jedan od najbizarnijih golova u karijeri.

Neal Maupay je dobio loptu u kaznenom prostoru, iz teške pozicije je uputio loptu prema golu i očekivalo se kako će španski čuvar mreže lagano pokupi loptu.

Međutim, to nije učinio. Potpuno zbunjenom golmanu Crvenih đavola lopta nekako prolazi kroz noge, nije do nje mogao Dalot, pa je Conor Coady ubacio loptu u mrežu za 1:1.

Oglasi

Pogledajte zaista nevjerovatnu grešku Davida de Gee i izjednačujući gol Evertona na Old Traffordu.

David de Gea je već 12. godinu stanovnik Manchestera. Aktuelni ugovor 32-godišnjem čuvaru mreže ističe na kraju sezone i počeli su pregovori o novom.

Postoji obostrana želja za nastavkom saradnje. De Gea će međutim morati da pristane na manju platu, no to ne bi trebao biti problem.

Španski golman večeras igra svoj 511. meč za Crvene đavole i neće ga po dobrom pamtiti zbog jedne od najbizarnijih grešaka u karijeri.

Ovakve greške su kod njega rijetke iako je imao zanimljivih scena tokom boravka na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi