Još jedan defanzivac

Saša Domić novi igrač Veleža · Zvanično

Esmer Oštraković

Fudbalski klub Velež danas je predstavio i treće pojačanje u zadnjoj liniji, te je ugovor sa klubom potpisao Saša Domić koji igra na poziciji lijevog stopera i lijevog bočnog fudbalera.

On je u prisustvu direktora Veleža, gospodina Sanjina Alagića, potpisao ugovor koji ga za njegov novi klub veže do 31. maja 2024. godine.

Objavili su to iz Veleža i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Saša Domić od danas i službeno novi igrač našeg Kluba", stoji u objavi.

Domić je karijeru počeo u beogradskom Partizanu, a poslije toga bio je posuđen igrač u Dunavu i Radničkom iz Niša.

Nakon toga igrao je za Žarkov i slovenske Brežice, kao i Lokomotiv iz Sofije i ekipu Krškog, odakle je otišao u Dubravu.

Posljednja ekipa u kojoj je igrao je Dugo Selo, tim koji se takmiči u 2. HNL (treći rang), a sada je postao novi igrač Veleža.

Dolazak Domića znači da će neko od defanzivaca Ikić, Kvakić ili Bajrić sigurno napustiti klub iz Mostara, ali sve će biti dosta jasnije u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da su klub za sada napustili Mehmed Ćosić, Samir Radovac, golman Marko Jovičić, kao i trener Amar Osim kojeg je zamijenio Nedim Jusufbegović.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda. Drugi dio sezone Rođeni otvaraju utakmicom protiv Tuzla Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.