Velež dogovorio dolazak još jednog defanzivca
Domić bi trebao da zatvori poziciju uz lijevu stranu, a po vokaciji može igrati stopera i lijevog bočnog. Foto:Lokomotiv

Domić će zatvoriti pozicije uz lijevu stranu ekipe iz Mostara

Velež dogovorio dolazak još jednog defanzivca · Saznajemo

D. Kurbegović

Fudbalski klub Velež želi da što prije riješi igračku križaljku, te da stručni štab ima jasnu sliku pred početak priprema na koje igrače može računati, a na koje ne. Pisali smo već da su klub pojačala dvojica defanzivaca Hrkać i Ćuković, a klub iz Mostara na tome se neće zaustaviti.

Iako je dolaskom Hrkaća i Ćukovića već gužva kada je u pitanju zadnja linija, kako saznajemo novi igrač Veleža postat će još jedan defanzivac. Riječ je o 24-godišnjem Saši Domiću, koji igra na poziciji lijevog stopera i lijevog bočnog fudbalera.

Ovaj defanzivac svoju karijeru počeo je u beogradskom Partizanu, a nakon toga uslijedile su posudbe u Dunavu i Radničkom iz Niša. Nakon toga slijedi angažman u ekipi Žarkova, te slovenskim Brežicama. Domić je nakon toga nastupao i za Lokomotiv iz Sofije, te ekipu Krško. Iz Slovenije je zatim otišao u Dubravu, a posljednji klub bila mu je ekipa Dugo Selo, koja se takmiči u 2. HNL (treći rang). Domić je bio omladinski i mladi reprezentativac Srbije.

Kada su u pitanju njegove karakteristike i onome što se može vidjeti iz utakmica i video klipova to je da je brz, ima dobru lijevu nogu i trebao bi da bude pojačanje za tim Nedima Jusufbegovića.

Dolazak Domića znači da će neko od defanzivaca Ikić, Kvakić ili Bajrić sigurno napustiti klub iz Mostara, a prema onome što su spominjali iz Upravnog odbora kluba, a to je revizija ugovora, onda se može zaključiti da bi Ikić mogao da bude igrač koji neće pristati na smanjenje ugovora.  To znači vjerovatno da bi ovaj defanzivac mogao sporazumno raskinuti ugovor sa Veležom.

Očekuje se u narednim danima da Domić i zvanično potpiše ugovor s Veležom, te se stavi na raspolaganje stručnom štabu za početak priprema za proljetni dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da su klub za sada napustili Mehmed Ćosić, Samir Radovac, golman Marko Jovičić, kao i trener Amar Osim kojeg je zamijenio Nedim Jusufbegović.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda. Drugi dio sezone Rođeni otvaraju utakmicom protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Geneve
Ponovo je počelo dovođenje srpskih i hrvatskih polovnjaka.
4 0
Mostarac94
E za ovoga nije ni majka cula, pa gdje ga iskopaste matere vam
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti