Liverpool - Wolves 1:1

Perfekcija kod gola Darwina Nuneza, ali bruka Alissona će se teško zaboraviti

E. Škorić

Liverpool i Wolverhampton u ovom trenutku igraju svoj meč engleskog FA kupa i nakon 45 minuta rezultat je 1:1.

Liverpool je u jakom sastavu istrčao na teren protiv Wolvesa čiji je trener Lopetegui ipak napravio dosta promjena i očito je, za razliku od Kloppa, željniji dobrih rezultata u prvenstvu više nego u drugim takmičenjima.

Iako je Liverpool izašao na teren kao favorit i iako je Klopp izveo jak sastav, u 26. minuti su Wolvesi poveli golom Goncala Guedesa, ali zahvaljujući Alissonu.

Brazilski golman je bukvalno dodao loptu Guedesu, koji je bez problema postigao pogodak za 0:1.

Liverpoool je u samoj završnici prvog dijela došao do izjednačenja. Uslijedila je kontra Liverpoola, Alexandedr-Arnold perfektno šalje dugu loptu u šesnaesterac Wolverhamptona, a Darwin Nunez natrčava i loptu prvom plasira u mrežu gostiju.

Pogodak u pravo vrijeme za Liverpool, koji ne igra svoju najbolju sezonu, daleko od toga, no svakako je sada bliže prolasku u drugi krug nego li Wolverhampton koji doduše nema šta ni da izgubi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.