Klopp neočekivano zamijenio Van Dijka na poluvremenu, pa objasnio i zašto je to uradio

Tome se nije nadao

Klopp neočekivano zamijenio Van Dijka na poluvremenu, pa objasnio i zašto je to uradio

E. Škorić

Liverpool je 2023. godinu otvorio neočekivanim porazom na gostovanju kod Brentforda, koji je slavio sa 3:1.

Bila je ovo jako loša noć za Redse, koji su bili neprepoznatljivi i sa brojnim greškama, dok su najveće zvijezde i ključne napadačke figure Darwin Nunez i Mohamed Salah bili ili nevidljivi ili bi se, kao u slučaju Urugvajca, brukali.

Liverpool je u posljednje vrijeme podigao formu nakon lošeg otvaranja sezone, vezao je četiri pobjede, a onda hladan tuš. Već u 19. minuti Brentford je poveo nakon kornera kada je defanzivac Ibrahima Konate skrenuo loptu u svoju mrežu.

Yoane Wissa je udvostručio vodstvo svog tima, pa je Brentford sa 2:0 otišao na odmor, a onda je Jurgen Klopp odlučio napraviti čak tri promjene.

Promjene su bile i za očekivati s obzirom na igru Liverpoola, ali Klopp je sve iznenadio ostavivši na klupi Van Dijka, koji je bio oslonac u zadnjoj liniji.

"Virgil je malo osjetio bolove u tetivi koljena. Rekao je da je dobro, ali nisam želio da riskiramo. Mislim da nije ništa ozbiljno, ali to je razlog zašto smo ga zamijenili".

No, ruku na srce, jedan od najboljih defanzivaca nije večeras bio na svom nivou, a i tokom cijele sezone ne pruža dobre partije. Možda ga je Nijemac uz to i htio ohladiti i poručiti mu da niko nije nezamjenjljiv.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri promjene koje je Kloppov napravio nisu puno pomogle Liverpoolu, koji je izgubio s 3:1 i sada je tek na šestom mjestu sa samo 28 bodova. Vodeći Arsenal je već na 43 boda.

Liverpool za dvije sedmice i gra svoj naredni meč u Premier ligi, kada će gostovati Brightonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi