"Oprostite ako niste dobili narudžbu, ovaj tip je tek počeo"

Slavni lanac pizza restorana ismijava Urugvajca

"Oprostite ako niste dobili narudžbu, ovaj tip je tek počeo"

E. Škorić

Darwin Nunez nikako da uhvati formu iz Benfice i od dolaska u Liverpool konstantno se muči, te je do sada postigao tek pet golova u engleskoj Premier ligi. Usporedbe radi, Erling Haaland koji je u Manchester City došao iz Borussije Dortmund već je postigao 21.

Nuneza je Liverpool platio 80 miliona eura, s tim da bi kroz bonuse transfer mogao doseći i cifru od preko 100 miliona. Za taj novac, vjerovali su na Anfieldu, dobili su strašnog golgetera.

Uostalom, sezonu prije je bio brutalan u dresu Benfice i imao je nevjerovatnu statistiku, pa odatle i ponuda Liverpoola. Krenuo je obećavajuće u novom klubu sa dva gola i dvije asistencije, a onda je krenulo sve lošije.

U osam klupskih utakmica od početka novembra postigao je tri gola i upisao dvije asistencije. Protiv Brentforda u ponedjeljak u 3:1 porazu svog tima opet je bio nevidljiv. Nije postigao gol, a obrukao se u više navrata, naročito u devetoj minuti kada je obišao i golmana, ali mu je protivnički igrač izblokirao udarac na putu ka golu.

Nakon te utakmice pojavila se statistika da je Urugvajac vodeći u Premier ligi po uništavanju velikih šansi. Do sada ih je 15 upropastio.

Istog dana se lanac pizza restorana Domino's Pizza našalio na račun njegove neučinkovitosti.

Oglasi

"Oprostite ako večeras niste dobili narudžbu, ovaj tip je tek počeo”, stoji na Twitteru uz fotografiju Nuneza.

Posljednjih dana podršku Urugvajcu iskazao je i suigrač Trent Alexander-Arnold koji je u intervjuu za službenu stranicu kluba pohvalio njegovu igru.

"Mislim da ću reći što cijeli tim misli. Mislim da otkako je došao, igra briljantno. Ljudi će ga suditi samo po golovima koje postigne, tako je to s napadačima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

I zaista, napadaču se sudi na osnovu golova, Nunez ih nije dao dovoljno i stoga će neko vrijeme trpjeti kritike.

Uostalom, kompletna ekipa Liverpoola nije na svom nivou, dosta se pati i zauzima tek šesto mjesto na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi