Bavarci sve moćniji

Uz pomoć Bosmanovog zakona Bayern je besplatno dobio veliko pojačanje i oslabio rivala

Edmir Škorić

Bayern nastavlja da jača svoj tim, a ovaj put su transferom uspjeli da oslabe jednog od najvećih rivala u Njemačkoj.

I dok se i dalje u Bayernu radi na dovođenju golmana koji bi zamijenio povrijeđenog Manuela Neuera, klub je odradio dobar posao i angažovao 25-godišnjeg Konrada Laimera. Ovu vijest donosi Fabrizio Romano, koji tvrdi da će Austrijanac na ljeto kao slobodan igrač prijeći u Minhen.

Bayern je daleko najmoćniji i najbogatiji njemački klub i ima taj običaj da u svoje redove dovodi najbolje iz Bundeslige.

Često je "krao" igrače dortmundskoj Borussiji, sada to čini Leipzigu, ekipi koja je posljednjih godina postala ozbiljan konkurent Bayernu u Bundesligi.

Bosmanov zakon dopušta igračima potpisivanje ugovora s novim poslodavcem šest mjeseci prije isteka ugovora s klubom. Tu opciju iskoristio je Austrijanac zahvaljujući kojoj Bayern za njega neće platiti ni centa.

Laimer će se ponovo ujediniti s trenerom Julianom Nagelsmamnom s kojim je sarađivao u Leipzigu.

Pod njegovim vodstvom je odigrao 46 utakmica i jako dobro poznaje trenerove zahtjeve. Laimer je igrač sredine terena, neko ko zna da poveže odbranu i napad, da vrši presing konstantno na rivala, a zbog povreda je propustio cijelu sezonu 2020/21. Zbog povreda je ove sezone odigrao samo četiri utakmice, ali u Bayernu vjeruju da će biti spreman od ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u Leipzigu od 2017. godine, a do sada je odigrao 167 utakmica uz 11 golova i 18 asistencija. U Minhenu će se pridružiti bivšim saigračima Marcelu Sabitzeru i Dayotu Upamecanu, koji su u ljeto 2021. godine stigli u Bayern.

Bundesliga se vraća 20. januara, a RB Leipzig igra upravo protiv Bayerna. Bayern je lider na tabeli sa četiri boda više u odnosu na Freiburg. Leipzig je treći sa šest bodova manje od Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.