Hasan završio novi sjajan posao: Najnovije pojačanje Bayerna ujutro je na medicinskim pregledima
Hasan Salihamidžić radi sjajan posao na mjestu sportskog direktora Bayerna.

Zamjena za povrijeđenog Neuera

Hasan završio novi sjajan posao: Najnovije pojačanje Bayerna ujutro je na medicinskim pregledima

Eldar Ganibegović

Težak zimski prijelazni rok je pred upravom Bayerna, no polako se slažu kockice. Najzaslužniji za to je Hasan Salihamidžić koji redom zaključuje sjajne poslove i dovodi igrače koji će zamijeniti one koji su povrijeđeni na duže staze.

Već je poznato da je u Minhen stigao reprezentativac Nizozemske Daley Blind i potpisao do kraja sezone.

On je u Bayern stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Ajaxom, a najviše zbog toga što je Hernandez pokidao križne ligamente i neće ga biti do kraja sezone.

A do kraja sezone neće biti ni golmana Manuela Neuera koji plaća cijenu svog neprofesionalnog ponašanja.

Podsjetimo, on je po povratku sa Svjetskog prvenstva iz Katara otišao na skijanje i slomio je nogu, te je i za njega sezona završena.

Stoga se Bayern morao iznenada okrenuti dovođenju novog golmana, a izbor je pao na 34-godišnjeg reprezentativca Švicarske, Yanna Sommera.

Oglasi

Još uvijek aktuelni igrač Borussije Monchengladbach sutra neće igrati u prijateljskoj utakmici protiv Oldenburga, a razlog leži u tome što stiže u Bavarsku na ljekarske preglede.

Bayern bi ga Borussiji trebao platiti oko pet miliona eura, te će sada ovaj golman imati šansu da osvoji svoj prvi trofej od dolaska u Njemačku 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je četiri puta bio prvak Švicarske i dva puta osvajač kupa te zemlje, ali nikada nije osvojio niti jedan trofej s Borussijom, a s Bayernom je svakako glavni favorit za titulu u Bundesligi, a Bavarci su uvijek i među glavnim favoritima u svim ostalim takmičenjima.

Sommer je dijete Basela, a prije dolaska u Njemačku još je branio za Vaduz i Grassgoppers. Za reprezentaciju Švicarske branio je 80 puta. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
hasan ce da sjecka
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi