Sjajni napadač Said Hamulić odlučio se karijeru nastaviti u Francuskoj i potvrda transfera trebala bi stići veoma brzo

Sjajni napadač prihvatio ponudu

Said Hamulić je novi bh. igrač u ligama petice

Midhat Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (22) karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima francuskog prvoligaša Toulousea s kojim je postigao dogovor o saradnji do juna 2027. godine u transferu vrijednom dva miliona eura.

Said Hamulić je fenomenalnim igrača u poljskoj ekipi Stal Mielec privukao veliku pažnju na sebe. Povezivao se s brojnim klubovima, ali po svemu sudeći će na kraju završiti u redovima francuskog Toulousea.

Hamulić je, pišu italijanski mediji, odbio ponude dva kluba iz Serie A. Tražili su ga Cremonese i Spezia, ali on je odlučio karijeru nastaviti u Francuskoj.

Bh. fudbaler je već reka' da' Toulouseu s kojim će potpisati ugovor do juna 2027. godine, a poljskom klubu će pripasti odšteta od dva miliona eura.

Zbog Toulousea Hamulić je pored italijanskih klubova odbio i ostale ponude koje je imao i to od poprilično poznatih imena, među kojima su Twente, Celtic, Charleroi te američki Real Salt Lake.

Said Hamulić iza sebe ima zaista čudesnu polusezonu u Poljskoj. Zabio je devet pogodaka i upisao je četiri asistencije u 17 utakmica Ekstraklase.

Takvi nastupi su donijeli ogroman interes klubova. On se na kraju odlučio za Francusku i vidjet ćemo kako će se snaći u ostatku sezone u Ligue 1.

Toulouse je nakon 17 odigranih utakmica na 12. mjestu prvenstvene tabele s 19 osvojenih bodova, a Hamulić će imati zadatak da popravi realizaciju koja je poprilično skromna ove sezone.

Hamulić je karijeru počeo u nizozemskom niželigašu Alphenseau, nastupao je još za nekoliko manje poznatih klubova u ovoj zemlji, gdje je i rođen, da bi mu se potom karijera razvila na veoma zanimljiv način.

Ovaj 22-godišnji napadač je otišao u Litvaniju u ekipu DFK Dainava, zatim je kratko igrao u bugarskom Botevu, da bi potom potpisao ugovor s livanskom Suduvom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon odličnih nastupa u Litvaniji prošlog ljeta je stigao u Poljsku. Ispostavio se to kao pravi potez i već nakon šest mjeseci odlazi u jednu od najjačih evropskih liga.

Said Hamulić uskoro bi trebao debitovati i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i nalazi se na spisku igrača koje će novi selektor Faruk Hadžibegić vjerovatno pozvati za naredne akcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.