Hamulić na slatkim mukama: Ponude ne prestaju stizati, predsjednik otkrio imena klubova

Pravi veliki transfer

Hamulić na slatkim mukama: Ponude ne prestaju stizati, predsjednik otkrio imena klubova

E. Oštraković

Poljski mediji prenijeli su informaciju da je Celtic lider u borbi za potpis sjajnog Saida Hamulića koji ove sezone igra u fenomenalnoj formi.

Hamulić je od početka sezone neočekivano postao prva zvijezda poljske lige, a do sada je postigao devet golova i upisao četiri asistencije u 17 odigranih utakmica za svoj klub.

Rođen u Nizozemskoj, ali ima pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a ove sezone igra sjajno za svoj klub, te se očekuje da napravi veliki transfer.

Navodno je Celtic lider za potpis nogometaša koji je jasno rekao da želi da igra za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.

Njegov klub za njega traži 2.2 miliona eura, a Celticu taj novac nije problem dati, ali osim njih zainteresovani su i neki klubovi iz Seria A.

Radi se o Speziji i Cremoneseu, ali svakako da bi transfer velikana iz Škotske bio velika stvar za Hamulića i njegov razvoj.

Oglasi

Predsjednik Stal Mieleca, Jacek Kilmek prihvata činjenicu da će ostati bez svog najboljeg nogometaša u januarskom prijelaznom roku.

"Naš najbolji igrač i strijelac, Said Hamulić će nas napustit ove zime. Pitanje je samo koji klub će odabrati jer ponuda ima", rekao je Kilmek, te je dodao:

"Postavili smo cijenu od 2.2 miliona funti (2.5 miliona eura), a ponude koje smo dobili su u tom nekom rangu, tako da vidjet ćemo", završio je Kilmek.

Ostaje da vidimo za koji će se korak odabrati Hamulić i gdje će nastaviti svoju karijeru, ali sigurno je da svi jedva čekamo da ga vidimo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Svojevremeno je u razgovoru za SportSport.ba poručio da bi želio da igra za reprezentaciju BiH. To i ne čudi jer mu je mama iz Bosanske Krupe, a otac iz Cazina.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Ako me budu željeli i ako sam im interesantan kao igrač znaju da me mogu kontaktirati, znaju ko je moj agent. Imam bh. pasoš mnogi su pisali da sam tek predao zahtjev za bh. pasoš, ali ovom prilikom ja vam mogu potvrditi da imam naš pasoš i ostalo je do selektora, nikakvih daljih prepreka za nastup nema i naravno da želim igrati za BiH. To je sve što vam mogu kazati na tu temu".

Hamulić je karijeru počeo u mladim timovima Alphensea, Go Aheada kada je ostao bez kluba, zatim je zaigrao za Quick Boyse. Poslije čega su uslijedile avanture u Litvaniji i Bugarskoj, a u Poljskoj je od ovog ljeta.

Top Komentari

user1639705257
Ako se budu PAŠALIĆ i UŠANOVIĆ pitali i .. ostala BAGRA MF onda .. Hamulić ili kako je već prezime nikada neće zaigrati za BiH... Ali pošto je tu pošteni Vicko GICKO... ehhh onda neam pojma (:-
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi