Foto: Screenshot

Postigao je hat-trick

Priča dana je Sebastian Haller, ali ovaj put ne zbog raka!

Eldar Ganibegović

Najtužnija fudbalska priča prošle godine definitivno je ona Sebastiana Hallera, no došao je dan kada o njemu pišemo dijametralno suprotne vijesti - najbolje moguće.

Nakon što je Erling Haaland otišao u Manchester City, Borussia Dortmund je kao zamjenu iz Ajaxa dovela Sebastiana Hallera.

Nikako dobro nije krenulo. Na uobičajenom medicinskom pregledu ustanovljeno je da ima rak na testisima i pakao je tad krenuo.

Išao je na niz hemoterapija i imao je dvije operacije, a prije nekoliko dana se vratio na teren u jednoj prijateljskoj utakmici.

Danas stižu još bolje vijesti - postigao je hat-trick u utakmici koju je Borussia dobila sa 6:0.

Protivnik Milionerima bio je švicarski Basel, a Sebastian Haller imao je svoj show nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Haller je ušao na teren u 61. minuti, a nakon 20 minuta postigao je prvi gol. 

Prvo je pogodio iz penala, a nakon toga je postigao golove još u 86. i 88. minuti i postavio konačan rezultat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.