Umišljeni klinac je novi simbol za bahatost
Youssoufa Moukoko postaje simbol bahatosti u svijetu fudbala. U karijeri nije napravio ništa, a traži novac kao da je među najboljim na svijetu (Foto: EPA)

Youssoufa Moukoko traži previše

Umišljeni klinac je novi simbol za bahatost

Midhat Šljivak

Talentovani napadač Youssoufa Moukoko (18) sve je dalje od nastavka saradnje s Borussijom iz Dortmunda i kako stvari stoje ovaj tinejdžer će napustiti klub jer on i agenti odbijaju nevjerovatne ponude koje im njemački velikan daje.

Youssoufa Moukoko je jedan od najtalentovanijih tinejdžera u svijetu fudbala i porušio je brojne rekorde u dresu Borussije iz Dortmunda.

U omladinskim selekcijama je briljirao, imao je solidnih partija u dresu prvog tima, a slava mu je očigledno udarila u glavu jer on i agent Patrick Williams od kluba traže navjerovatne cifre za produžetak saradnje.

Njemački mediji tvrde kako je rukovodstvo kluba iz Dortmunda 18-godišnjaku i njegovom menadžeru ponudilo poprilično unosan ugovor, no on je odbijen.

Bild navodi kako je mladom fudbaleru ponuđena plata od pet i po miliona eura neto, 10 miliona eura samo za potpis ugovora te ogroman bonus za agenta Williamsa čija cifra nije otkrivena.

Međutim, ova ponuda za tim Moukoka nije zadovoljavajuća. On i agent traže više novca i sve su šanse da će ovaj tinejdžer napustiti Dortmund tokom ljeta.

Oglasi

Chelsea je taj koji prati razvoj situacije. Londonski tim će mu vjerovatno dati šta traže, a ranije se Moukoko povezivao i s Barcelonom.

Navijači Borussije imaju jasan stav. Bahati dečko može slobodno ići i smatraju da nije vrijedan tolikog ulaganja bez obzira što se radi o jednom od najtalentovanijih mladih napadača svijeta.

Navodna plata koju agent i mladi napadač traže je 10 miliona eura po sezoni i to je cifra koju u Borussiji nemaju namjeru da mu daju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Definitivno je ovo bahat potez Moukoka i Williamsa. Ovaj novac sigurno neće dobiti u Dortmundu, a vidjet ćemo hoće li mu neko od klubova iz drugih zemalja ispuniti očekivanja.

Youssoufa Moukoko je za Borussiju iz Dortmunda odigrao ukupno 59 utakmica i postigao je 11 golova. Ove sezone je pogađao četiri puta i upisao je četiri asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Ovaj yoko moko kako je krenuo prije će da završi u Merkatoru na kasi negdje ili na odjelu za dječije igračke.
5 0
Galacticosi
Hoće mali da ide čim traži puno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi