Zvijezda na udaru: Bio u vezama sa starijim ženama, lažirao godine i izazvao skandal

Dominirao je i u mlađim kategorijama što je bilo također čudno

Zvijezda na udaru: Bio u vezama sa starijim ženama, lažirao godine i izazvao skandal

Haris Zilić

Na pomolu je veliki skandal u Bundesligi, ali i evropskom fudbalu. Mlada zvijezda Borussije Dortmund i jedan od najtraženijih fudbalera današnjice Youssouf Moukoko (18) je navodno lažirao godine.

Moukoko se vodi kao 18-godišnjak, međutim njemački mediij prenose vijest da se pojavio rodni list koji pokazuje totalno drugačije informacije.

Navodno je pomenuti fudbaler 2000. godište, tačnije ima 22 godine.

To je četiri godine starije od onoga što piše u trenutnim dokumentima, ali i bigorafiji tinejdžerske zvijezde Borussije.

Njemački fudbalski savez je već imao problema oko pomenutog fudbalera.

Prije dvije godine pojavila se priča bez osnova da je Moukoko lažirao godine jer je bio u vezama sa djevojkama starijim i do 12 godina. Pored toga na utakmicama U16 timova dominirao je na terenu iako je tada imao svega 13 godina.

Oglasi

Ipak, rodni list koji se pojavio izazvao je nove sumnje. Na pomenutom listu je ime Youssoufa Mohamadoua za kojeg se smatra da je zapravo Youssouf Moukoko.

Inače, fudbaler Borussije je imao teško djetinjstvo. Odrastao je bez roditelja i u siromaštvu, a 2014. godine stigao je u Njemačku.

Po dolasku u Njemačku usvojen je od strane jedne porodice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Moukoko već ima dva upisana nastupa za seniorsku reprezentaciju Njemačke i u vrhu je najtalentovanijih svjetskih fudbalera.

Za Borussiju je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice, postigao šest golova i dodao šest asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

On ima i vise od 22 godine a vi pisite sta zelite!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi