Poznato lice stiže u Mostar. Golman koji ima ogromno iskustvo u Bundesligi stiže u dres Rođenih (Foto: Instaram)

Sjajni golman pojačava Rođene

Veliko pojačanje za Velež: Branio u austrijskoj Bundesligi, a sad stiže u Mostar · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Velež u narednim danima će dobiti veliko pojačanje, a novi član Rođenih postat će 26-godišnji čuvar mreže Osman Hadžikić, koji će tako pojačati konkurenciju među stativama Rođenih.

FK Velež u narednim danima će dobiti novo pojačanje i to na golmanskoj poziciji. Kako SportSport.ba saznaje, novi član Rođenih postat će austrijski golman bh. porijekla Osman Hadžikić.

Dogovor između mostarskog kluba i Hadžikića je postignut. On će u narednim danima stići u Mostar i zvanično će staviti potpis na ugovor s Rođenim.

Hadžikić bi trebao predstavljati veliko pojačanje za mostarski klub. Radi se o veoma kvalitetnom čuvaru mreže koji ima iskustvo nastupa u austrijskoj Bundesligi.

On je u najjačem rangu austrijskog fudbala odigrao 57 utakmica braneći za Austriju iz Beča, a posljednji angažman imao je u ekipi Admira Wacker.

Prethodno je Hadžikić branio i za švicarski Zurich, jedno vrijeme je bio na posudbi u Interu iz Zaprešića, a od 2020. godine je bio član Admire s kojom mu je prošlog ljeta istekao ugovor.

Hadžikić se jedno vrijeme povezivao i s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali do poziva u nacionalni tim naše zemlje nikad nije došlo. On je u omladinskim kategorijama nosio dres Austrije.

Velež je ove zime napravio brojne promjene u ekipi i tim kojeg će od proljeća predvoditi Nedim Jusufbegović izgledat će znatno drugačije u odnosu na prvi dio sezone.

Hadžikić će u narednim danima postati novi igrač Rođenih, a mostarski klub su ranije pojačali Mitar Ćuković, Saša Domić i Ante Hrkač.

Ekipu je od zvučnijih imena napustio Dženan Zajimović, a ne isključuje se odlazak još nekoliko zvučnih imena u narednim danima.

Pripreme s Veležom počeli su ovi fudbaleri:

Golmani: Bogdanović, Ribić, Nanić.

Odbrana: Ovčina, Muminovic, Zvonić, Zeljković, Domić, Ćuković, Hrkač, Ikić, Pavić, Kvakić, Bajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vezni red: Halilović, Pršeš, Blagojević, Vehabović, Anđušić, Dejanović, Džanković, Gosto, Šikalo, Jogunović, Milak

Napad: Haskić, Sijamija, Pantelić, Barou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.