FK Velež predstavio veliko pojačanje
Foto: FK Velež

Na poziciji desnog beka

FK Velež predstavio veliko pojačanje · Zvanično

E. Škorić

Marko Karamarko od danas je i službeno novi igrač Fudbalskog kluba Velež, objavljeno je na sajtu kluba.

U prisustvu direktora FK Velež, Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog 29-ogodišnjeg igrača desne strane odbrambenog reda vezati za Rođene do kraja tekuće takmičarske sezone.

Marko Karamarko rođen je 27. marta 1993. godine u gradu Wittenu, Njemačka. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu njemačkog SC Schaffrath, da bi omladinski staž nastavio u klubovima SSV Buer 07/28, VfB Hüls i Preußen Münster.

Nakon perioda provedenog u Njemačkoj fudbalski put vodi ga put Belgije, a nešto kasnije i Hrvatske gdje je nastupao za NK Osijek, vinkovačku NK Cibaliju te NK Slaven Belupo, nakon čega potpisuje ugovor sa ovogodišnjim protivnikom Rođenih na zimskim pripremama u Turskoj, litvanskim FK Žalgiris Vilnius.

Period u ovoj baltičkoj zemlji bio je izuzetno uspješan za Karamarka gdje se okrunio dvjema titulama prvaka Litvanije kao i titulom namijenjenom pobjedniku litvanskog Super Kupa.

“Sigurni smo da će se ovim potezom značajno pojačati konkurencija na desnoj strani odbrambenog reda Rođenih, ali i otvoriti dodatne mogućnosti našem treneru Jusufbegoviću u finalnom sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju Rođene u nastavku takmičenja. Našem novom Rođenom želimo srdačnu dobrodošlicu u Fudbalski klub Velež i naš grad Mostar sa željama za puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu” poručili su iz mostarskog kluba.

Velež je inače jučer krenuo s pripremama za drugio sezone. Velež je prvi trening u 2023. godini obavio na pomoćnom terenu stadiona Rođeni, a trener Jusufbegović je na raspolaganju imao 30-ak igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U proteklom periodu novi članovi Rođenih su postali defanzivci Ante Hrkač, Saša Dumić te Mitar Ćuković, dok je klub napustio Dženan Zajmović, koji karijeru nastavlja u Radniku iz Surdulice.

Uskoro se očekuje i dolazak jednog igrača iz Senegala koji je inače ofanzivno orijentisan.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
mako kara marko ovi dupli marko ce vas sve karat
1 1
rodjak
markova kara ce biti spremna za stadionkradice da im ga ucera za njihov dan 8.mart ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi