Nermin Haskić je odlučio!

Rođeni se spremaju za drugi dio sezone

Nermin Haskić je odlučio!

S. Mlaćo
Nermin Haskić ovog januara neće mijenjati klub.

Naime, Haskić ostaje u Mostaru i danas je potpisao novi ugovor sa Rođenima. To je potvrđeno putem zvanične stranice Mostaraca.

“Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren produžetak saradnje sa našim napadačem Nerminom Haskićem.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, gdje je u istoimenom fudbalskom klubu i napravio svoje prve fudbalske korake.

Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo njegov fudbalski put vodio ga je put Poljske, Slovačke, Srbije pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni“, stoji u objavi Mostaraca te se dodaje.

Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.

Oglasi

Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 31 navratu, postigavši pritom 9 golova uz upisanu jednu asistenciju, a danas je i zvanično potpisao produženje vjernosti crvenom dresu koji će ga za naš Klub vezati do 31. maja 2024. godine.

Sigurni smo da produžetak saradnje sa našim iskusnim napadačem dolazi u pravom trenutku, upravo na samom početku zimskog pripremnog perioda, što će biti od izrazitog značaja Šefu našeg stručnog štaba Nedimu Jusufbegoviću pri lakšem sklapanju igračke križaljke pred nastavak takmičenja kako u okviru m:tel Premijer lige ali i nastavku borbe u pokušaju odbrane osvojenog trofeja Kupa Bosne i Hercegovine“.

Sigurno će ova vijest obradovati navijače Veleža, koji vjeruju u mnogo bolje polusezonu u odnosu na prvi dio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije par dana u Mostar je stigao desni bek Marko Karamarko, a ranije su potpisali Mitar Ćuković, Ante Hrkač i Saša Dumić. Mostarce je napustio Dženan Zajmović koji karijeru nastavlja u Srbiji.

Rođeni će drugi dio sezone započeti gostovanjem kod FK Tuzla City, a na pauzu su otišli sa šestog mjesta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi