Šta čeka Veležove igrače koji se nisu "solidarisali"?

Mnogi su pristali na smanjenje plate

Šta čeka Veležove igrače koji se nisu "solidarisali"?

Admin Čaušević

FK Velež je počeo pripreme za proljetni dio sezone. Igračka križaljka je daleko od gotove te se u narednom periodu očekuju dodatni dolasci, ali i odlasci iz mostarskog kluba.

"Moram da izrazim svoje zadovoljstvo da je većina igarča prepoznala trenutak u kojem se Velež nazali i pokazali su solidarnost na smanjenju ugovora, velika većina igrača, njih 95% nije bilo preogovra, shvatili su trenutak u kojem se Velež nalazi", riječi su trenera Veleža Nedima Jusufbegovića sa pressice pred start priprema za proljetnio dio sezone.

Finansijski rezovi su najavljeni dolaskom nove Uprave na čelu sa Senadom Keveljom. Aktuelna vodeća struktura Rođenih smatra i da smanjenim budžetom može ostvarivati rezultate sa klupskim renomeom.

Upravo iz tog razloga tokom polusezone mnogim igračima su smanjenje plate, dok sa nekim to i nije slučaj pa čini se da u Veležu ništa nisu prepuštali slučaju i već su angažovali rezervne opcije.

Postavlja se pitanje šta će biti sa igračima koji ne pristaju na smanjenje plate? Dvije su opcije najizglednije - tribine do kraja polusezone ili odlazak već u januaru.

Ekipu je do sada od zvučnih imena napusti Dženan Zajmović. Treba vidjeti kako će se situacija razvijati u narednom periodu jer se ne isključuju dodatni odlasci.

Oglasi

Predsjednik Kevelj je do sada nekoliko puta isticao važnost smanjenja troškova kako bi Rođeni ostali na zdravim nogama.

"Troškovi FK Velež mjesečno su 265.000 KM, to su neto troškovi, kada se na to doda bruto onda to prelazi 300.000 mjesečno. Godišnji budžet je 3.5 do 4 miliona", kazao je Kevelj u nedavnom intervju za klupski TV.

"To je odgovorno tvrdim neodrživ budžet, ne za Velež već za puno veće klubove i puno većim mogućnostima. Želim da se tri troškovi srezu na realnu visinu", dodao je on.

Kevelj je dodao da je ranije kada je bio u Upravnom odboru Velež sa platama na mjesečnom nivou uspio doći do treće pozicije pa će sada biti cilj dovođenje budžeta na nivo od 200.000 KM mjesečno što bi prema Keveljom prognozama trebalo biti dovoljno za gornji dio tabele.

Prvi čovjek Veleža je tada najavio i dovođenje novih igrača. Neki od transfera su i realizovani, posebno u defanzivnom dijelu ekipe. Posljednji koji je stigao je Marko Karamarko, prije njega to su uradili Saša Domić, Faris Kadrić, Mitar Ćuković te Ante Hrkać.

Trener Jusufbegović se nada i pojačanjima u napadačkom dijelu ekipe, posebno nakon odlaska Zjamovića koji je u prvom dijelu sezone sa šest golova bio najefikasniji igrač ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će novi igrač Crvenih će uskoro postati napadač Lamine Ndao, 28-godišnji Senegalac. Papirologija se završava te se očekuje i zvanična potvrda njegovog transfera.

Prvu pripremnu provjeru pod vodstvom novog trenera Rođeni će imati u subotu protiv FK Blagaj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pijacari...
4 1
FahroKonjHodzic
noga u gujcu velez je iznad svih vas i iznad ove nam smetljarske uprave
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi