Napoli je pregazio najvećeg rivala i do vrha im je napunio mrežu zakoračivši tako krupnim korakom ka tituli prvaka Italije (Foto:EPA)

Težak poraz Bianconera

Nezapamćena katastrofa Juventusa: Napoli je večeras ponizio i pregazio Staru damu

Midhat Šljivak

Napoli je u derbiju 18. kola italijanske Serie A dočekao torinski Juventus i gostima je priredio nezaboravnu noć. Stara dama je potpuno pregažena i ponižena, a bilo je ogromnih 5:1.

Napoli je večeras kao rijetko ko u proteklih 20-ak godina ponizio Bianconere iz Torina koji su večeras na stadionu Diego Maradona u Napulju izgledali kao amateri, posebno brazilski defanzivac Bremer.

Domaći tim u 14. minuti dolazi do prednosti. Victor Osimhen koristi odbijanac u kaznenom prostoru i šalje loptu u mrežu za prednost Napolija od 1:0.

Nakon gola domaćeg tima Juventus kreće ofanzivno. Angel Di Maria je uzdrmao prečku, Milik je imao dobar pokušaj, ali lopta nije htjela u mrežu.

Tim Luciana Spallettija je maksimalno koristio šanse. U 39. minuti grešku Bremera koristi Osimhen, upošljava Kvaratskheliju koji lagano pogađa za 2:0.

Juventus se vraća u igru u 42. minuti meča. Angel Di Maria postiže pogodak za 2:1 i činilo se kako će ova utakmica u nastavku biti veoma uzbudljiva.

To se međutim nije desilo jer je Napoli deklasirao Staru damu i u mrežu je ušlo gotovo sve što su poslali prema golu uz katastrofalnu igru odbrane Stare dae, posebno štopera Bremera.

Napoli prednost povećava u 55. minuti. Nakon ubačaja Kvartiskhelije iz kornera Amir Rrahmani postiže sjajan gol za prednost od 3:1.

Deset minuta kasnije četvrti gol u mrežu gostiju iz Torina.Kvaratskhelia je asistent, a Osimhen strijelac pored uspavane odbrane za 4:1.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 72. minuti meča. Elmas je pogodio za 5:1, što je na kraju bio konačan rezultat ovog susreta.

Napoli je ovom pobjedom otišao na 10 bodova prednosti u odnosu na Juventus i prekinuo im je niz od osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 18. kolo:

Napoli - Juventus 5:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.