Bivši golman bečke Austrije

Osman Hadžikić potpisao ugovor sa Veležom · Zvanično

Haris Zilić

Ozvaničeno je još jedno novo ime u redovima mostarskog Veleža. Među stativama Rođenih u narednom periodu stajat će Osman Hadžikić (26).

Hadžikić je potpisao ugovor na godinu i po čime su potvrđena i jučerašnaj pisanja našeg portala.

Hadžikić bi trebao predstavljati veliko pojačanje za mostarski klub. Radi se o veoma kvalitetnom čuvaru mreže koji ima iskustvo nastupa u austrijskoj Bundesligi.

Ovim transferom Uprava mostarskog kluba nastavila je sa aktivnom zimom, a sigurno do kraja zimskog prelaznog roka možemo očekivati još vijesti iz redova Veleža.

Što se tiče pomenutog golmana on je u najjačem rangu austrijskog fudbala odigrao 57 utakmica braneći za Austriju iz Beča, a posljednji angažman imao je u ekipi Admira Wacker.

Prethodno je Hadžikić branio i za švicarski Zurich, jedno vrijeme je bio na posudbi u Interu iz Zaprešića.

Velež je nadvno i počeo pripreme za drugi dio sezone pod trenersok palicom Nedima Jusufbegovića koji je izvršio prozivku.

Jusufbegoviću su se odazvali ovi igrači:

Golmani: Bogdanović, Ribić, Nanić.

Odbrana: Ovčina, Muminovic, Zvonić, Zeljković, Domić, Ćuković, Hrkač, Ikić, Pavić, Kvakić, Bajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vezni red: Halilović, Pršeš, Blagojević, Vehabović, Anđušić, Dejanović, Džanković, Gosto, Šikalo, Jogunović, Milak

Napad: Haskić, Sijamija, Pantelić, Barou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.