Veliko pojačanje za Velež: Branio u austrijskoj Bundesligi, a sad stiže u Mostar
Poznato lice stiže u Mostar. Golman koji ima ogromno iskustvo u Bundesligi stiže u dres Rođenih (Foto: Instaram)

Sjajni golman pojačava Rođene

Veliko pojačanje za Velež: Branio u austrijskoj Bundesligi, a sad stiže u Mostar · Saznajemo

M. Šljivak

FK Velež u narednim danima će dobiti veliko pojačanje, a novi član Rođenih postat će 26-godišnji čuvar mreže Osman Hadžikić, koji će tako pojačati konkurenciju među stativama Rođenih.

FK Velež u narednim danima će dobiti novo pojačanje i to na golmanskoj poziciji. Kako SportSport.ba saznaje, novi član Rođenih postat će austrijski golman bh. porijekla Osman Hadžikić.

Dogovor između mostarskog kluba i Hadžikića je postignut. On će u narednim danima stići u Mostar i zvanično će staviti potpis na ugovor s Rođenim.

Hadžikić bi trebao predstavljati veliko pojačanje za mostarski klub. Radi se o veoma kvalitetnom čuvaru mreže koji ima iskustvo nastupa u austrijskoj Bundesligi.

On je u najjačem rangu austrijskog fudbala odigrao 57 utakmica braneći za Austriju iz Beča, a posljednji angažman imao je u ekipi Admira Wacker.

Oglasi

Prethodno je Hadžikić branio i za švicarski Zurich, jedno vrijeme je bio na posudbi u Interu iz Zaprešića, a od 2020. godine je bio član Admire s kojom mu je prošlog ljeta istekao ugovor.

Hadžikić se jedno vrijeme povezivao i s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali do poziva u nacionalni tim naše zemlje nikad nije došlo. On je u omladinskim kategorijama nosio dres Austrije.

Velež je ove zime napravio brojne promjene u ekipi i tim kojeg će od proljeća predvoditi Nedim Jusufbegović izgledat će znatno drugačije u odnosu na prvi dio sezone.

Hadžikić će u narednim danima postati novi igrač Rođenih, a mostarski klub su ranije pojačali Mitar Ćuković, Saša Domić i Ante Hrkač.

Ekipu je od zvučnijih imena napustio Dženan Zajimović, a ne isključuje se odlazak još nekoliko zvučnih imena u narednim danima.

Oglasi

Pripreme s Veležom počeli su ovi fudbaleri:

Golmani: Bogdanović, Ribić, Nanić.

Odbrana: Ovčina, Muminovic, Zvonić, Zeljković, Domić, Ćuković, Hrkač, Ikić, Pavić, Kvakić, Bajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vezni red: Halilović, Pršeš, Blagojević, Vehabović, Anđušić, Dejanović, Džanković, Gosto, Šikalo, Jogunović, Milak

Napad: Haskić, Sijamija, Pantelić, Barou.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahha vidi naslova. Pa dolazi li u Mostar ili u tzv velez????
1 10
FahroKonjHodzic
bostana kod cika osmana dobrodoso hadjukicu
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi