Radović potpisuje za Sarajevo

Provjereno ime stiže u svlačionicu Sarajeva, čeka se još jedan stranac · Saznajemo

Edmir Škorić

U redove Fudbalskog kluba Sarajevo stiže još jedno pojačanje, a riječ je o iskusnom i provjerenom igraču Slaviši Radoviću.

U Sarajevu prave ozbiljne promjene ove zime nakon očajne polusezone u kojoj je bordo tim ispao iz Kupa od niželigaša Čelika, te ostvarenog skromnog petog mjesta. Borba za Evropu je primarni cilj, ali i za takvo što Bordo timu nedostaju kvalitetni igrači.

Do sada je klub pojačan stoperom Ilijom Martinovićem, krilnim igračem Almedinom Ziljkićem i napadačem Renanom Oliveirom. Čini se da je odrađen sjajan posao do sada, no tu uprava kluba nije stala.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, sve je dogovoreno sa Slavišom Radovićem, koji u ponedjeljak stiže na ljekarski pregled i potpisuje ugovor sa FK Sarajevo.

Radović je ove zime postao slobodan igrač nakon što je raskinuo saradnju sa ekipom FK Liepaja u Latviji.

Ovaj nogometaš godinama unazad je slovio za jednog od najboljih bekova i defanzivaca uopšte u Premijer ligi. Prvo je pružao vrhunske partije u dresu Radnika iz Bijeljine, a potom i mostarskog Veleža, odakle se prošlog ljeta zaputio u Latviju.

S obzirom na to da mu latvijski tim nije isplaćivao obaveze iz ugovora, odlučio je zatražiti raskid saradnje i vratiti se u BiH, a Sarajevu je ionako bio potreban bek, pa su se strane brzo dogovorile.

Iako je imao nekoliko ponuda, Radović se odlučio na Sarajevo. Svjestan velikog pritiska i odgovornosti, spreman je da pokaže da svojim iskustvom i znanjem može da pomogne timu u ostvarivanju ciljeva, što neće biti nimalo lako.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Francis Kyeremeh, koji je igrao sa Renanom Oliveirom u Žalgirisu, također je jako blizu dolaska na Koševo, te će po svemu sudeći i on zadužiti dres bordo bvoje.

Kyeremeh igra na pozicijama krila i veznog igrača i označiće konkurenciju u timu Sarajeva. U tom bi slučaju Sarajevo premašilo maksimalan broj stranaca, pa će očito neko od trenutnih 'stranih' igrača morati da napusti tim kako bi oslobodio mjesto. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.