Almedin Ziljkić potpisao za FK Sarajevo!
Almedin Ziljkić novo je lice u Bordo svlačionici i pojačava konkurenciju u ofanzivnom dijelu tima s Koševa (Foto: FK Sarajevo)

Ugovor do 2025. godine

Almedin Ziljkić potpisao za FK Sarajevo! · Zvanično

M. Šljivak

Almedin Ziljkić (26) novi je igrač FK Sarajevo, a Bordo klub je povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine večeras i zvanično predstavio kao svog novog fudbalera.

Kako je SportSport.ba danas i najavio, Almedin Ziljkić je stavio potpis na ugovor sa Bordo klubom. Ugovor je važeći do ljeta 2025. godine.

U redove FK Sarajevo ovaj 26-godišnji krilni fudbaler dolazi iz ljubljanske Olimpije. U ovom klubu je proveo godinu i po i postigao je osam golova uz šest asistencija u 51 odigranoj utakmici.

Ziljkić je dobro poznato ime u bh. javnosti i radi se o fudbaleru koji ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegvone.

Ranije je nastupao Slobodu, Tuzla City i Borac, a upravo je iz Borca ostvario unosan transfer u Olimpiju 2021. godine.

Podsjetimo, napad tima s Koševa jučer je pojačan i s brazilskim fudbalerom Renanom Oliveirom, a ranije je defanzivni dio ekipe postao jači za Crnogorca Iliju Martinovića.

Oglasi

Prethodno je na mjesto šefa struke stigao Mirza Varešanović, a što se tiče igračke križaljke, ona još nije do kraja skopljena.

Na Koševu je počeo skauting za još neke pozicije u ekipi. SportSport.ba je došao do informacija da se traže igrači na pozicijama lijevog beka, štopera te još jedno veznog fudbalera te je na neki način licitacija već počela.

Proteklih dana su se već počela spominjati neka imena. Elvir Duraković je jedna od opcija baš kao i Francis Kyeremeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo drugi dio sezone otvara utakmicom protiv Zrinjskog koji se igra 25. ili 26. februara. Bit će to prva utakmica na renoviranom terenu, ali vjerovatno bez najvjernijih navijača.

Horde zla su najavile bojkot utakmica dok iz kluba ne odu direktorica Ajla Alimanović te nekadašnji sportski direktor Emir Hadžić, koji je trenutno skaut kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Mašala Da ti bude Hairli u Velikom Bordo dresu.Da doživiš mnogo pobjeda i slavlja zajedno sa svima nama aBd.
11 1
StarMo1905
Drama , sad mozda budete i cetvrti
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi