Mogli bismo ga gledati s Ronaldom

Saudijci imaju plan, hoće li Benzema pogaziti vlastitu riječ?

Eldar Ganibegović

Centar fudbalskog svijeta početkom 2023. godine je definitivno u Saudijskoj Arabiji, a to bi se moglo i nastaviti ukoliko se desi još nekoliko stvari koje su u planu.

Al-Nassr je doveo Cristiana Ronalda. Vjerovatno im on neće ni pomoći na terenu koliko je to uradio u marketinškom smislu, kako za klub tako i za cijelu ligu.

Ovaj klub tu ne planira da stane, nego u klub žele da dovedu još jednu zvijedu i to bivšeg saigrača Ronalda iz Real Madrida.

U pitnaju je naravno Karim Benzema koji je ušao u posljednih šest mjeseci ugovora s Real Madridom s kojim je večeras upravo u Saudijskoj Arabiji izgubio finale španskog Superkupa.

Francuski napadač je slobodan da pregovara sa bilo kojim timom koji želi i od sada može da potpisuje predugovor, a Al-Nassr je prvi tim koji je pokazao interesovanje za njegove usluge.

Kako prenose francuski mediji, nakon što je uspio dovesti Cristiana Ronalda, Al-Nassr je stekao samopouzdanje i smislio scenario u kojem CR7 i Benzema ponovo igraju zajedno, ovoga puta u žuto-plavom dresu.

Benzema je čak navodno dobio pozitivnu ponudu od Saudijaca, koji su naišli na kategorično odbijanje.

Međutim, prijedlog dovoljno govori o Al-Nassrovim ambicijama, a očekuje se da će saudijski klub pokušati privući druga velika imena koji se bliže kraju karijere. 

Ukoliko se desi da Benzema pređe u bilo koji drugi klub, pogazit će svoju riječ jer je rekao da želi u Real Madridu ostati do kraja karijere.

Također, španski mediji su već prenijeli da su Benzema i Real Madrid dogovorili novi jednogodišnju ugovor, odnosno do ljeta 2024. godine.

Šta će biti od svega, ostaje nam da vidimo. Al-Nassr ima velike ambicije, no čini se da će Benzema ipak ostati nedosanjani san za njih. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.