Legendarni Eric Cantona i životna lekcija Cristianu Ronaldu: "Shvati, nemaš više 25"
Legendarna 'sedmica' Manchester Uniteda ne štedi nikog, pa ni Cristiana Ronalda (Foto: EPA)

Smatra da Portugalac pravi greške

Legendarni Eric Cantona i životna lekcija Cristianu Ronaldu: "Shvati, nemaš više 25"

Midhat Šljivak

Čuveni francuski fudbaler Eric Cantona (56) imao je zanimljiv govor u kojem se dotakao još jedne legende Manchester Uniteda Cristiana Ronalda za kojeg smatra da bi konačno trebao prihvatiti činjenicu da stari i da bi trebao malo usporiti i dati prednost mladim igračima.

Cristiano Ronaldo će u februaru proslaviti svoj 38. rođendan. Međutim, iako je duboko u četvrtoj deceniji života, Portugalac je nedavno potpisao najveći ugovor u historiji fudbala i od Al Nassra iz Saudijske Arabije dobit će 200 miliona eura po sezoni.

Eric Cantona smatra da je Ronaldo trebao imati drugačiji plan za kraj karijere i da nije bilo nikakve potrebe da sebe gura ispred mladih igrača kojima je mogao pomoći.

Cantona je prema Cristianu u svom govoru bio veoma žestok i rekao je svoje mišljenje kako bi fudbalski veterani poput Ronalda trebali raditi.

"Postoje dva tipa veterana: Onaj koji želi igrati svaku utakmicu jer misli da još uvijek ima 25 godina i onaj koji zna da nema 25 i tu je da pomogne mladim igračima znajući da neće igrati svaki meč, no svjestan je da će imati svoju šansu", rekao je Cantona.

"Postoje igrači koji pomažu mladima. Ibrahimović to još radi u Milanu, ranije su to radili igrači poput Ryana Giggsa ili Paola Maldinija".

Oglasi

"Cristianu Ronaldu to nije bitno. On još uvijek misli da ima 25 godina. Nije svjestan da je već star i ne želi prihvatiti činjenicu da više nije mlad. Trebao bi sam sebi reći: "Okay, nemam više 25, ne mogu uvijek igrati, ali mogu pomoći mladim igračima".

"Ne možeš trčati brzo kao s 30 godina i to moraš prihvatiti. To je isto kao kad znaš da ćeš umrijeti jednog dana i jednostavno to moraš prihvatiti. Kraj karijere je kao smrt, a prije nego što umreš, moraš prihvatiti da stariš i da ne možeš više raditi stvari koje si radio", rekao je Cantona.

Ronaldo naravno nikad nije mario za druge. Uvijek je želio biti najbolji od svih i u centru pažnje, a to mu je gotovo stalno polazilo za rukom.

Portugalac će za nekoliko dana upisati prve minute u dresu Al Nassra. Bit će to sigurno veliki spektakl i vidjet ćemo kako će se snaći u dresu novog kluba.

Prethodnih nekoliko mjeseci u Manchester Unitedu za Ronalda su bili veoma teški. Smrt djeteta ga je onemogućila da odradi pripreme s ostatkom ekipe, a na terenu kod Erika ten Haga nije pokazivao ništa i saradnja s njim je okončana u novembru prošle godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi