Robert Lewandowski nije baš sanjao o Barceloni: Otkrivena 'tajna' iz 2021. godine to pokazuje
Poljski napadač proveo je 12 godina u Bundesligi i porušio je gotovo sve rekorde po broju golova, zasitio se i odlučio je otići (Foto. EPA)

Nudio se velikom rivalu

Robert Lewandowski nije baš sanjao o Barceloni: Otkrivena 'tajna' iz 2021. godine to pokazuje

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski (34) stigao je prošlog ljeta iz Bayerna u Barcelonu i tvrdio je kako je ispunio san dolaskom u redove katalonskog velikana, no čini se da je i to bila samo tipična fraza jednog fudbalera jer se po tvrdanjama španskih medija godinu ranije nudio Real Madridu.

Robert Lewandowski je nakon osam godina u ljeto 2022. godine napustio Bayern i karijeru je nastavio u Barceloni. Poljski napadač je taj transfer okarakterisao kao ispunjenje sna.

"Potpisao sam za Barcelonu jer se ne želim pogledati za 10 godina u ogledalo i shvatiti da nisam ostvario jedan od svojih snova, a to je da zaigram u La Ligi."

Planirao je Lewandowski i ranije doći u Španiju. Mediji iz ove zemlje tvrde kako se 2021. godine poljski napadač nudio Real Madridu.

"Robert Lewandowski je 2021. godine ponudio svoje usluge Real Madridu. Njegov agent je pozvao klub, ali Real ga je odbio zbog njegovih godina i forme u kojoj je igrao Karim Benzema", piše Relevo.

Kraljevi su dali povjernje klupskoj legendi koji je potom odigrao sezonu života i proglašen je za najboljeg fudbalera svijeta.

Oglasi

Međutim, Lewandowski definitivno nije uopšte bio u planovima kluba. Florentino Perez gradi mlado jezgro tima i novac uglavnom troše na dovođenje mladih fudbalera.

Lewandowski je nakon toga još jednu sezonu ostao u Bayernu. Međutim, silno je želio otići iz Njemačke gdje je igrao 12 godina, a katalonski velikan je bio voljan da ga dovede za 45 miliona eura.

Iako je napunio 34 godine dobio je ugovor do 2026. godine uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu i dobro je počeo karijeru u dresu Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni Poljak je odigrao ukupno 21 utakmicu za Barcelonu ove sezone i ima učinak od 19 golova i četiri asistencije.

Podsjetimo, Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 375 utakmica i postigao je 344 pogotka, a ranije je za Borussiju Dortmund nastupio 187 puta uz 103 postignuta pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti