Tottenham vodi s 2:0

Nestvarne scene na Etihadu: Odavno se ne pamti ovako loš City

Midhat Šljivak

Tottenham nakon 45 minuta igre vodi s 2:0 protiv Manchester Cityja, a igra tima Pepa Guardiole izgleda zaista katastrofalno.

Tottenham je u finišu prvog poluvremena došao do dva gola prednosti protiv Manchester Cityja na Etihadu i ovako loša igra Građana odavno nije viđena.

Bio je City bolji rival većim dijelom prvog poluvremena, a zatim u finiišu prvog dijela katastrofa u 60 sekundi za Građane.

U 45. minuti meča Ederson pravi veliku grešku.Loše dodavanje koristi Dejan Kuluševski i pogađa mrežu Cityja za 1:0.

OVDJE pogledajte prvi pogodak Tottenhama na Etihadu.

Samo minut kasnije već je 2:0. Harry Kane je ukrao loptu Rodriju, Ederson brani njegov šut, ali je na pravom mjestu Emerson Royal koji glavom zabija za 2:0.

OVDJE pogeldajte drugi gol Spursa na Etihadu.

Večerašnji duel Manchester Cityja i Tottenhama odgođeni je meč 7. kola engleskog Premiershipa. Oba tima su ga dočekala u jako lošem raspoloženju nakon poraza u gradskim derbijima od Manchester Uniteda i Arsenala.

City je na ulasku u meč bio ogroman favorit. Počeo je Guardiola s dvojicom napadača (Alvarez-Haaland), stvoreno je n ekoliko šansi, ali im je sve palo u vodu u samom finišu prvog dijela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su prije ovog zaostalog kola imali osam bodova manje od Arsenala i razlika bi se narednog vikenda mogla dodatno povećati i ovaj tim je sve dalje od odbrane naslova prvaka.

Ni navijači Tottenhama sigurno nisu očekivali ovakav bljesak svog tima, ali itekako mogu biti sretni i zadovoljni. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.