Erling Haaland 'pekao zanat' od poznatih imena: "Zlatan, Van Persie, Edin Džeko..."
Erling Haaland je nezaustavljiva mašina u dresu Manchester Cityja, ali i pored toga Građani nisu na vrhu Premiershipa nakon pola sezone (Foto: EPA)

Norvežanin spomenuo bh. legendu

Erling Haaland 'pekao zanat' od poznatih imena: "Zlatan, Van Persie, Edin Džeko..."

Midhat Šljivak

Ering Haaland trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera svijeta i u dresu Manchester Cityja je već porušio brojne rekorde po broju pogodaka.

Erling Haaland igra čudesan fudbal u Manchester Cityju. U 24 meča postigao je 27 pogodaka za Građane i nadmašio je brojna velika imena koja su ranijih godina igrala za ovaj klub, ali u kompletnom Premiershipu.

Norveški napadač otkrio je u razgovoru za GQ Magazin imena napadača od kojih je učio tokom prethodnih godina. Na listi je bh. napadač Edin Džeko koji je također nekada nosio dres Građana iz Manchestera.

"Odrastao sam gledajući mnoge. Od Zlatana preko Van Persieja, od Vardyja do Aguera, Messija, Negreda, Edina Džeke, Balotellija", rekao je Haaland.

Haaland je otkrio i određene tajne s terena. Na terenu pokušava biti pametniji od defanzivaca i radi to na zanimljiv način.

"Pokušavam biti malo pametniji od ljudi protiv kojih igram. Trudim se da malo više uključim glavu, ako mi to da prednost od jedne sekunde, možda ću zabiti gol. Idem tamo-idem ovamo, dajem gol. To je nešto o čemu uvijek razmišljam".

Oglasi

Iako su doveli Haalanda koji ruši sve rekorde vrlo je moguće da City ove sezone ostane bez titule prvaka jer je Arsenal osam bodova ispred njih, a Građani često znaju kiksati.

Ipak, 22-godišnji napadač ne sumnja da će trofeji doći. On ih je poprilično željan.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da osvajam trofeje u Manchester Cityju. Pokušat ću biti taj čovjek odluke. Glavni cilj mi je osvajanje Lige prvaka", rekao je Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City će put do trofeja u Ligi prvaka graditi preko neugodnog RB Leipziga. Želja rukovodstva kluba je ovaj trofej i još uvijek smatraju da je Pep Guardiola pravi čovjek koji će ih odvesti do trofeja.

U proteklim sezonama City je s Guardiolom na klupi imao nekoliko nevjerovatnih kikseva, a 2021. godine su izgubili finale od Chelseaja (1:0) u kojem su bili veliki favoriti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi