Protiv Kruševa

Zrinjski postigao deset pogodaka u pripremnoj utakmici

Haris Zilić

Bh. klubovi počeli su sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon početnih treninga na red su došle i prijateljske utakmice.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski danas je u Međugorju imao prvi test.

Plemići su odmjerili snage protiv niželigaša HNK Kruševo.

Iako je rezultat bio u drugom planu Zrinjski je na ovom meču postigao čak deset golova.

Konačan rezultat je bio 10:1 za mostarski tim.

U prvom poluvremenu pogađali su Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Karlo Kamenar i Milan Vukotić (x2), a u nastavku su mrežu tresli Tomislav Kiš (x3) i Franko Sabljić (x2).

Svi igrači su dobili priliku za igru tako da je Zrinjski u oba poluvremena igrao u različitim sastavima.

Utakmicu su počeli u sastavu: Topić - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Sučić, Kamenar - Tičinović, Vukotić, Sabljić - Bilbija.

U drugom poluvremenu igrali su: Pršlja - Kozina, Zlomislić, Senić, Brekalo - Ivančić - Malekinušić, Prskalo, Kiš, Ćuže - Sabljić.

U Međguroju se nastavljaju pripreme bh. klubova, a danas je na rasporedu još jedan duel.

Od 15:30 pripremni meč odigrat će HNK Međugorje i FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.