Dok traju radovi u Mostaru: Zrinjski će domaće utakmice igrati u Čitluku?

Na startu proljetnog dijela prvenstva

Dok traju radovi u Mostaru: Zrinjski će domaće utakmice igrati u Čitluku?

Endin Čaušević

Pod Bijelim brijegom u Mostaru krajem prošlog mjeseca počeli su radovi na zamjeni travnjaka zbog čega će Zrinjski prema svemu sudeći biti primoran da na startu drugog dijela sezone nekoliko domaćih utakmica igra na nekom drugom terenu.

Radovi na ovom stadionu bili su planirani još za ljeto prošle godine, ali je Zrinjski sve to prolongirao zbog nastupa u Evropi i odlučeno je da se sačeka kraj prvog dijela prvenstva Premijer lige.

Krajem prošlog mjeseca radovi na ovom stadionu su zvanično počeli i trajat će još neko vrijeme zbog čega Zrinjski neće na startu drugog dijela sezone igrati mečeve pod Bijelim brijegom.

Početak proljetnog dijela sezone u Premijer ligi zakazan je za 25. februar do kada su trebali biti završeni radovi na stadionu u Mostaru, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Kako nezvanično saznajemo Zrinjski će morati igrati domaće utakmice na nekom drugom stadionu, a kako sada stvari stoje to će biti na stadionu Bare u Čitluku.

Očekuje se da će Zrinjski na ovom stadionu najvjerovatnije odigrati dvije utakmice u proljetnom dijelu sezone i da bi se nakon toga trebao vratiti pod Bijeli brijeg.

Oglasi

Zrinjski u prvom kolu proljetnog dijela igra veliki derbi na Koševu protiv Sarajeva, a potom se očekuje da u prvoj sedmici marta u Čitluku odmjeri snage protiv Posušja.

Također, na stadionu Bare ekipa Zrinjskog trebala bi odigrati još jednu utakmicu krajem marta, a nakon toga će najvjerovatnije uslijediti povratak u Mostar kada bi trebali biti završeni radovi pod Bijelim brijegom.

Podsjećamo, Zrinjski je prvi dio sezone Premijer lige završio na liderskoj poziciji sa 39 bodova nakon 18 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone očekuje nas sigurno dosta zanimljiva borba za titulu prvaka koju brani upravo Zrinjski.

Iza Zrinjskog je Široki Brijeg sa tri boda manje, dok trećeplasirani Borac ima šest bodova manje u odnosu na Plemiće.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
uglavnom su blize svojoj kuci gdje su i osnovani (Medjugorije) i neka ih tu jer Mostaru ljudi uglavnom vecina navija za Velez a svi ostali za Dinamo,Hajduk ili Barcelonu ;)
1 2
Zaccheroni
Tamo im je i mjesto,škutorija !
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi