Isključen je pogrešan čovjek

Nezapamćen potez igrača Boltona, ali šta tek reći za ono što je potom sudija napravio?

Edmir Škorić
Teme:

U toku je susret 26. kola engleske League One između Boltona i Forest Greena. Domaćin vodi s 1:0 na poluvremenu, ali u nastavku će igrati s desetoricom.

Dion Charles je u šestoj minuti postigao gol za favorizovani Bolton protiv fenjeraša Forest Greena.

Njegov saigrač Elias Kachunga je u 28. minuti napravio veliku glupost. U šesnaestercu je bokserskim udarcem udario u stomak protivničkog igrača, ali ono što je nevjerovatno je da je sudija umjesto njega, direktan crveni karton pokazao njegovom saigraču, spomenutom strijelcu Charlesu.

U nižim ligama engleskog nogometa nema VAR-a, pa se Elias spasio, ali je ni kriv ni dužan teren morao da napusti strijelac jedinog gola u prvom poluvremenu.

Drugih 45 minuta Bolton brani vodstvo s igračem manje, ali i dalje je svakako bliže pobjedi zahvaljujući nemoći svog protivnika.

Uspio se večeras izvući, no nema sumnje da će vodstvo lige naknadno reagovati i suspenziju i to žestoku dodijeliti Kachungi.

Bolton je duel dočekao kao petoplasirani tim sa 44 boda, a pobjedom bi se primakao cilju, odnosno plasmanu u play-off za ulazak u viši rang. Njihov večerašnji rival ima samo 21 bod i zakovan je za dno tabele sa sve manjim šansama da izbori opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.