Daleko je od fudbala: Svi su ostali u šoku kada su saznali ko je čovjek koji im služi pivo u baru
Foto - Screenshot

Nekada je igrao u Premier ligi

Daleko je od fudbala: Svi su ostali u šoku kada su saznali ko je čovjek koji im služi pivo u baru

Midhat Šljivak

Biti profesionalni fudbaler ne znači uvijek da ćete do kraja života imati veliku popularnost.

Mnogo je fudbalera koji su nekada bili prepoznatljivi gdje god bi se pojavili, a danas su sasvim obični ljudi koji rade sasvim obične poslove i na taj način zarađuju za život.

Danski napadač Henrik Pedersen (47) nekada je bio prepoznatljivo lice iz engleske Premier lige. Šest sezona nastupao je za Bolton i jednu za Hull i istinski ljubitelji fudbala s Ostrva ga se itekako dobro sjećaju.

Profesionalnu karijeru danas 47-godišnji Pedersen završio je u svom Silkeborgu 2012. godine. Nije ostao u fudbalu već se odlučio pokrenuti privatni biznis.

Danas je nekadašnji fudbaler vlasnik bara u ovom danskom gradu. Iako je vlasnik on i radi u njemu, a danas je imao priliku da se prisjeti dana iz Premiershipa.

U Silkeborg su doputovali navijači West Hama. Čekićari danas igraju meč 2. kola Konferencijske lige protiv danskog predstavnika, a veliki broj navijača pred meč je završio upravo u baru bivšeg napadača Boltona.

Oglasi

Mnogi ga naravno nisu prepoznali. Ipak je prošlo gotovo 15 godina od nastupa u Premier ligi, ali kada su saznali o kome je zapravo riječ, navijači londonskog kluba nisu krili oduševljenje.

Oduševljen je i Pedersen. Engleski navijači ne štede kada je u pitanju piće pred utakmicu i ovo će Henriku biti jedan od boljih dana za zaradu u ovoj godini.

Henrik Pedersen je profesionalnu karijeru počeo u Silkeborgu. 2001. godine postaje član Boltona u čijem dresu je odigrao 143 utakmice uz 22 postignuta pogotka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sezonu je potom proveo u Hullu gdje je odigrao 21 meč uz četiri postignuta gola, a zatim je 2008. godine uslijedio povratak u domovinu i ekipu Silkeborga za koji je odigrao ukupno 229 utakmica uz 82 postignuta gola.

Za reprezentaciju Danske, 'Stolar', kako mu je bio nadimak, odigrao je tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi