Stiže nova renesansa za kultni klub

Dižu se sa dna

Stiže nova renesansa za kultni klub

Haris Zilić
Teme:

Mnogi klubovi dožive velike uspone, ali također i padove, a sve je razlog dobrog, odnosno lošeg poslovanja unutar kluba i vođenja istog.

Takvu jednu sudbinu doživio je engleski kultni klub Bolton Wanderers.

Ne tako davno Bolton je igrao osminu finala Kupa UEFA, bili su skoro pa redovan učesnik evropskih takmičenja, imali su generacije sjajnih igrača, ali posljednja decenija bila je izuzetno turbulentna.

Klub se suočavao sa ispadanjem iz Championshipa, zatim League One, tu je bilo oduzimanja bodova, zabrane transfera, ali čini se da je ekipa sada na dobrom putu da se lagano vrati gdje je bila u zlatnim godinama, iako je tu još puno posla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bolton je ponovo član trećeg ranga popularne League One, nakon epizode u četvrtom rangu (Legaue Two). Napravili su stabilnu ekipu i trenutno su deseti sa 48 bodova, a do kraja sezone play off i borba za Championship nisu daleko, ali ono najbitnije klub se finansijski lagano oporavlja.

Mnogi smatraju da stiže nova renesansa za jedan od najstarijih klubova na svijetu obzirom da su osnovani daleke 1874. godine, jedni su od osnivača prvog ligaškog tkamičenja u Engleskoj, a u svojim vitrinama imaju i četiri trofeja FA Cupa najstarijeg klupskog takmičenja na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti