Postignuta dva gola

Široki Brijeg i Zlate Moravce odigrali odličnu i otvorenu utakmicu

Haris Zilić

NK Široki Brijeg se priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegvine. Odigrali su danas pripremni duel protiv slovačke ekipe Zlate Moravce koji je okončan rezultatom 1:1.

Meč se igrao u kampu "Musa-Karačić" i ponudio je dopadljiv fudbal.

Prvo prijete domaći u osmoj minuti., Ćavar je sjajno šutirao, a minut kasnije gosti uzvraćaju preko Brankusa, bez promjene rezultata.

U 18. minuti dvije poluprilike za goste, prvi put je Bruno Oliveira otklonio opasnost u posljednji trenutak, a drugi put Josipović lagano odbranio.

Najbolja prilika za Široki u 29. minuti, Kuprešak je pogodio prečku, a nakon toga golman Lukač zaustavlja pokušaj Vukoje.

Bravure Radića u protivničkoj odbrani u 42. minuti, vraća loptu do Ćavara kojeg u posljednji trenutak blokira odbrana gostiju. Zlate Moravce prijeti u 43. minuti i to je njihova najbolja šansa na utakmici. Almeida je bio u dobroj prilici, Josipović odlično brani.

U nastavku duela prva prilika za Široki u 56. minuti preko Lovrića, njegov udarac odlazi pored gola gostiju. Vukelić odlično šutira u 60. minuti brani golman Lukač.

Dosta otvorena igra u drugom poluvremena. Mudry je u 66. minuti imao najbolju šansu za Slovake, ali golman Tomić sjajno brani.

U 77. minuti vidjeli smo pogodak, gosti su poveli sa 0:1. Strijelac je bio Roman Čerepkai. 

Nakon gola gostiju Široki prijeti preko Vukelića u 83. minuti, golman gostiju spašava svoj tim, ostalo je 0:1.

U finišu utakmice dosuđen je penal za Široki, Lukić je pogodio za konačnih 1:1.

Široki Brijeg je počeo utakmicu u sastavu: Josipović, Valinčić, Šuto, Bruno Oliveira, Kuprešak, Barišić, Ćavar, Vukoja, Bagarić, Pejić, Radić.

Vion Zlate Moravce: Lukáč, Suľa, Pintér, Toml, Čonka, Sloboda, Duga, Brenkus, Demitra, Almeida, Pinte.

Široki Brijeg je u drugom poluvremenu igrao u sastavu: Tomić, K. Medić, Thyller, Musa, Pranjić, Lovrić, Vukelić, Kpan, Kadu F. Medić, Lukić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.