Nick Salihamidžić odlučio je otići na novu posudbu i karijeru nastavlja u Italiji (Foto: Instagram)

Nick ide u Seriju B

Sin Hasana Salihamidžića karijeru nastavlja u Italiji

Midhat Šljivak

Sin legendarnog bh. fudbalera Hasana Salihamidžića, 19-godišnji Nick Salihamidžić, karijeru će nastaviti u Italiji, gdje će postati novi član ekipe Cosenze.

Nick Salihamidžić je u ljeto prošle godine potpisao novi ugovor s Bayernom i za bavarski klub je vezan do ljeta 2025. godine.

Međutim, kako Julian Nagelsmann na njegove usluge ne računa, Nick pokušava seniorsko iskustvo sticati u drugim klubovima, pa je odlučio otići na novu posudbu.

Nakon neuspješne epizode u MLS ekipi Vancouver Whitecapsa, ovog puta Nick će u Italiju, gdje će do kraja sezone biti posuđen ekipi Cosenze.

19-godišnji desni bek će u petak obaviti ljekarske preglede u ovom timu, te će potpisati ugovor o posudbi do kraja ove sezone.

Vidjet ćemo hoće li se Salihamidžić pokazati u ovom timu koji nastupa u italijanskoj Seriji B, a ovo je svakako mnogo veći izazov za njega nego što je to bio slučaj dok je nastupao za drugi tim Whitecapsa i minhenskog Bayerna.

Cosenza trenutno ne stoji dobro na tabeli Serije B. Ovaj tim je na posljednjem 20. mjestu sa samo 18 osvojenih bodova i slijedi im žestoka borba za opstanak.

Nick Salihamidžić prošao je sve omladinske selekcije bavarskog velikana. Igra na poziciji desnog beka koju je u prošlosti često znao pokrivati i njegov otac koji je danas sportski direktor Bayerna.

Salihamidžić je u prethodnim mjesecima često i trenirao s prvim timom Bayerna, a nastupao je za rezervni tim koji nastupa u regionalnoj ligi.

Za sada je ovaj 19-godišnjak daleko od karijere kakvu je imao njegov otac, ali željan je fudbala i to je veoma dobra stvar.

Nick se u prošlosti povezivao i s omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine, ali nikada nije zaigrao za Zmajeve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.