Hasan ga nazvao amaterom, danas ga je pozvao u kancelariju i 20 minuta kasnije bio je drugi čovjek
Hasan Salihamidžić je žestoko kritikovao Sergea Gnabryja zbog bespotrebnog putovanja (Foto: EPA)

Zanimljivo je u Minhenu

Hasan ga nazvao amaterom, danas ga je pozvao u kancelariju i 20 minuta kasnije bio je drugi čovjek

M. Šljivak

Direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (46) žestoko je kritikovao zvijezdu bavarskog velikana Sergea Gnabryja zbog neprofesionalnosti, a danas je 27-godišnji ofanzivac završio na raportu u Hasanovoj kancelariji.

Hasan Salihamidžić uputio je žestoke kritike prema Sergeu Gnabryju i smatra da se ponio amaterski prema klubu kakav je Bayern.

Gnabry je dan za odmor iskoristio kako bi otputovao u Pariz. Nije se to dopalo Salihamidžiću koji je to javno i rekao.

"To je potpuno amaterski i ne uklapa se u okvire klube kao što je Bayern. Igračima je najbitnije da se odmore kada imaju slobodan dan", rekao je Salihamidžić.

Trener Julian Nagelsmann nije želio previše pričati o postupku Sergea Gnabryja.

"Pričam samo o onom što se događa na terenu. Bila nam je potrebna svježa krv i zato sam ga zamijenio. Nema nikakvih drugih razloga", saopštio je trener bavarskog velikana.

Oglasi

Zbog svega što se desilo Gnabry je danas završio na razgovoru sa Salihamidžićem. U kancelariji su se zadržali oko 20-ak minuta, a zatim je 27-godišnji ofanzivac odlučio pokazati kakav je profesionalac.

On je dobrovoljno odradio trening s igračima koji nisu počeli jučerašnji meč, a klub mu je uzvratio tako što je odlučio da ga ne kazni za propust kojeg je napravio.

Serge Gnabry je ove sezone igrao dosta dobro u dresu tima iz Minhena i ima jako dobre statistike. Ukupno je ovaj 27-godišnji krilni fudbaler odigrao 25 utakmica i ima učinak od 10 golova i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

O njemu se dosta pričalo i u prethodnih godinu dana. Bio je na rubu odlaska iz Bayerna, dugo nije želio prihvatiti novi ugovor, ali na kraju se ipak rukovao sa Salihamidžićem i Oliverom Kahnom te je potpisao do 2026. godine.

Ranije je ovaj fudbaler nastupao za Arsenal. WBA, Werder Bremen i Hoffenheim..

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Hasan ce da ga dudla
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije