Jezivi detalji o povredi Manuela Neuera: Svjedočenje otkriva sav užas kroz koji je prošao
Manuel Neuer je doživio težak pad na skijanju i doživio je teške lomove (Foto: Instagram)

Scene su bile užasne

Jezivi detalji o povredi Manuela Neuera: Svjedočenje otkriva sav užas kroz koji je prošao

M. Šljivak

Golman Bayerna Manuel Neuer (36) doživio je težak lom noge na skijanju, a svjedočenja govore kako je oprema koju je imao na sebi i brza reakcija hitne službe spriječila katastrofalne posljedice po iskusnog čuvara mreže.

Manuel Neuer je dane nakon Svjetskog prvenstva u Kataru odlučio iskoristiti za skijanje. Došlo je do nesreće u kojoj je Neuer doživio težak lom noge zbog koje je prinuđen propustiti ostatak sezone.

Međutim, svjedočenja koja donosi njemački Bild kazuju da je sve moglo biti još gore po Neuera da golman Bayerna nije imao adekvatnu opremu i da helikopter za spašavanja nije bio u blizini.

Kvalitetna skijaška čizma je, piše Bild, zaslužna što mu je noga ostala 'spojena' i to je bilo ključno što je Neuer mogao odmah na operaciju.

Srećom po njega, čizma je spriječila dodatna kidanja kože i dodatne upalne procese koji bi nastali zbog otvorenih lomova, što bi onemogućilo ekpresni operativni zahvat kojem je podvrgnut Neuer.

Oglasi

Da je došlo do dodatnih komplikacija, odnosno da nije imao toliko sreće s čizmama, Neuer bi s terena sasvim sigurno izostao još duže jer se radi o zaista teškom prelomu noge.

Također, sreća u nesreći je to što je helikopter za hitne slučajeve bio na planini, te je legendarni golman odmah nakon nesreće mogao biti prebačen u bolnicu.

Brza reakcija i kvalitetna oprema koju je nosio Neuer omogućili su mu da se operiše isti dan. Operacija je prošla dobro, no 36-godišnjak će morati da propusti ostatak sezone.

Neuer također ne smije imati nikakva opterećenja na nozi do kraja februara, a u martu bi trebao skinuti gips i krenuti s procesom rehabilitacije.

Bayern je poprilično dugo tražio zamjenu za Neuera. Imali su sreće što je bila pauza u prvenstvu, pa su uspjeli da nađu itekako kvalitetno rješenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su na kraju potpisali sjajnog švicarskog golmana Yanna Sommera koji će do kraja sezone biti broj jedan među stativama njemačkog prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti