Salihamidžić nije imao milosti prema zvijezdi Bayerna: "To što je uradio je totalni amaterizam"

Razočarao sve svojim potezom

Salihamidžić nije imao milosti prema zvijezdi Bayerna: "To što je uradio je totalni amaterizam"

E. Čaušević

Bayern je sinoć još jednom razočarao svoje navijače jer je na Allianz Areni odigrao 1:1 protiv Kolna, a u centru pažnje nakon utakmice našao se Hasan Salihamidžić koji nije štedio igrače svog kluba, a posebno je iskritikovao jednog od njih.

Bayern je bio veliki favorit u sinoćnjem meču protiv Kolna, ali na kraju je minhenski klub uz dosta sreće izbjegao poraz i do remija došao u 90. minuti kada je pogodak za konačnih 1:1 postigao Josha Kimmich.

Navijači Bayerna nisu mogli biti zadovoljni igrom svoje ekipe koja nije na najbolji način otvorila drugi dio sezone jer je ovo za aktuelnog prvaka Njemačke bio drugi vezani remi.

Bavarce za samo tri sedmice očekuje i veliki okršaj u osmini finala Lige prvaka protiv PSG-a, a loše igre na startu drugog dijela sezone očito su upalili alarm na Allianz Areni.

Nakon sinoćnje utakmice medijima se obratio sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je bio vidno nezadovoljan zbog remija protiv Kolna, te je kritikovao igrače zbog loše predstave u ovom meču.

"Prespavali smo prvo poluvrijeme utakmice. Naša igra uopšte nije bila dobra. Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje. Imali smo dobar početak u drugom dijelu i tako smo trebali igrati od samog početka utakmice. Jasno je da moramo mnogo bolje od ovoga ukoliko želimo da imamo rezultate koje svi očekuju", rekao je Salihamidžić.

Oglasi

Posebna tema nakon utakmice bio je Serge Gnabry koji se proteklih dana našao na velikoj meti kritika zbog zbog poteza.

Gnabry je nakon utakmice protiv Leipziga već idućeg dana otputovao u Pariz kako bi prisustvovao jednoj modnoj reviji što je itekako naljutilo čelnike kluba. To je prokomentarisao i Salihamidžić koji je zvijezdi minhenskog kluba poslao jasnu poruku.

"To što je uradio je amaterizam. To je upravo ono što ne volim i ono što ne predstavlja Bayern. Kada imaš slobodan dan iskoristiš ga da se odmoriš kako bi bio što spremniji za iduću utakmicu. Razgovarat ćemo s njim još o tome", dodao je Brazzo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Julian Nagelsmann očito nije toliko zamjerio Gnabryju to što je uradio jer je njemački reprezentativac igrao od prve minute, ali se nije previše proslavio.

Gnabry je iz igre izašao već nakon prvog poluvremena, a iz kluba su mu nakon utakmice jasno poručili da se takvo ponašanje više neće tolerisati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi