Cafu je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena i iza sebe ima bogatu karijeru ispunjenu trofejima (Foto: EPA)

Legendarni Brazilac

Cafu ne cijeni Luku Modrića - Za njega je Jordan Henderson bolji!

Midhat Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Marcos Evangelista Cafu (52) smatra da Liverpool ima bolji vezni red od Real Madrida, pa tako Jordana Hendersona i Thiaga Alcantaru smatra boljim igračima od Luke Modrića i Tonija Kroosa.

Liverpool i Real Madrid odmjerit će snage u osmini finala Lige prvaka ove sezone, a za brazilsku legendu Cafua Redsi imaju bolji vezni red od Kraljeva.

Cafu je tako pred ovaj meč jasno poručio da smatra kako su Jordan Henderson i Thiago Alcantara bolji od Luke Modrića i Tonija Kroosa. On je birao između njih i zatim je odlučio.

"Henderson ili Modrić? Henderson", poručio je na iznenađenje svih Cafu, a zatim je birao između Thiaga i Kroosa.

"Thiago ili Kroos? Thiago", istakao je legendarni Brazilac i na taj način je najavio duel Liverpoola i Real Madrida u Ligi prvaka.

Dueli osmine finala između Redsa i Kraljeva igraju se 21. februara na Anfieldu, a zatim 15. marta na Santiago Bernabeu. 

Cafu je tako vjerovatno i saopštio svog favorita za prolaz dalje u Ligi prvaka i očigledno nije čovjek koji previše simpatiše Kraljeve iz Madrida, ali stavio je i samo četiri igrača Reala u kombinovanu ekipu ova dva tima. Odabrao je ovaj tim:

Courtois, Alexander-Arnold, Militão, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago, Salah, Benzema, Vinícius Junior.

Legendarni Brazilac iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je počeo 1989. godine u Sao Paulu, a završio 2008. godine u redovima Milana.

Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena je pored ovih timova igrao još za Zaragozu, Juventuse, Palmeiras i Romu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveće uspjehe imao je s Milanom kao član jedne od najjačih generacija Rossonera početkom ovog stoljeća, a s nacionalnim timom Brazila osvojio je dva naslova prvaka svijeta.

Reprezentativni dres je oblačio ukupno 142 putai postigao je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.