Liverpool razvija novu strategiju: Tri kluba će biti "filijale" timu sa Anfielda
FOTO: EPA

Navijači pokreću cijelu priču

Liverpool razvija novu strategiju: Tri kluba će biti "filijale" timu sa Anfielda

H. Zilić

Liverpoolu ove sezone ide loše. Mnogi su mišljenja da je vrijeme da Jurgen Klopp diže sidro, ali Nijemac je uradio monog toga prethodnih godina i sigurno da ima dosta popusta od strane Uprave, ali i navijača.

Tim sa Anfielda kreće i u razvijanje strategija saradnje na Ostrvu.

Navijači Liverpoola će osnovati svoje zaklade u Irskoj, a to će pomoći i klubu da dogovori i svoje "filijale" kao jedan vid razvojnih timova.

Tako bi Liverpool u narednom periodu mogao sarađivati sa tri irska kluba.

Riječ je o Shamrocku, Bohemiansu i Shelbourneu.

Talentovani igrači iz ovih klubova ili oni koji se pokažu na terenu mogli bi dobiti i transfere u Liverpool ili U23 tim Liverpoola što bi im omogućilo dalji razvoj u engleksim nižim ligama poput Championshipa, League One, league Two... Naravno i igrači iz Liverpoola bi mogli na posudbe u pomenute irske klubove.

Oglasi

Ova ideja za svrhu ima i dodatni razvoj irskog klupskog fudbala koji se posljednijh sezona diže.

Shamrock gledamo i u gurpnim fazama evropskih takmičenja, klubovi su počeli davati i omladinske reprezentativce, tako da bi u u Republici Irskoj liga uskoro mogla da zauzme i profesionalni nivo.

Bilo je i ranije sličnih ideja da se preko navijača klubovi uključe u razvoj fudbala na Ostrvu.

Znamo da Irska, Sjeverna Irska, Škotska, Vels, imaju slaba domaća prvenstva, doduše u Škotskoj imamo Celtic i Rangerse, ali generalno je klupski fudbal u padu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je priče da klubovi iz Premirshipa kao filijale uzmu klubove iz pomenutih država kako bi se popualrizovao, ali i ojačao kompletan fudbal na britanskom području.

Dok su ostale priče ostale na papiru, Liverpool je prvi povukao konkretan potez, tačnije njegovi navijači, pa ćemo vidjeti u kakvom će smjeru u budućnosti ići ova cijela priča i koliko će to značiti fudbalu na Ostrvu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti