Ostvarili minimalnu pobjedu

Golčina Dembelea za prolaz Barcelone u polufinale Kupa Kralja

Esmer Oštraković

Utakmicu četvrtfinala Kupa Kralja odigrale su ekipe Barcelone i Real Sociedada, a domaći tim je nakon minimalne pobjede od 1:0 izborio prolaz dalje.

Barcelona je na ovom susretu bila veliki favorit, ali je pobjeda došla dosta teže od očekivano, ali naravno najbitnije za njih jeste da su izborili prolaz u polufinale.

U prvom poluvremenu je Barcelona dominirala protiv svog protivnika, ali nisu uspjeli postići pogodak, te se na odmor otišli pri rezultatu 0:0.

Vrijedi istaći i to da je Real Sociedad u 40. minuti ostao sa igračem nakon što je direktan crveni karton dobio Mendez.

Ono najbitnije desilo se u 52. minuti. Dembele je majstorski prošao po desnoj strani, te je postigao prelijep gol za vodstvo, a na kraju će se ispsotaviti i pobjedu Barcelone.

Do kraja utakmica je Barcelona dominirala, ali nisu viđene neke ozbiljnije situacije, pogotovo ne pred golom Barcelone.

Tako su ovom pobjedom nogometaši Barcelone izborili plasman u polufinale, dok Real Sociedad svoj nastup završava u četvrtfinalu.

Narednu utakmicu Barcelona igra već za tri dana i to u gostima kod Girone, a poslije toga ih očekuje još jedno gostovanje, ovaj put kod Betisa.

Sa druge strane Real Sociedad igra za četiri dana i to ponovo u gostima, ali ovaj put gostuju kod Real Madrida.

Jasno je da će Barcelona pokušati osvojiti i Kup Kralja, kao i domaće prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.