Xavi prvo branio Alvesa, a onda je čuo kakav horor je Brazilac uradio i znao je šta mora uraditi

Ponovo se oglasio

Xavi prvo branio Alvesa, a onda je čuo kakav horor je Brazilac uradio i znao je šta mora uraditi

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Dani Alves, našao se u velikim problemima nakon što ga je jedna djevojka optužila za silovanje zbog čega je on prije nekoliko dana uhapšen. Xavi Hernandez pružio je podršku Alvesu prije nekoliko dana, ali nakon svega jučer je ponovo morao da se oglasi na ovu temu.

Alves je uhapšen u petak u Barceloni nakon što ga je jedna djevojka optužila da ju je silovao krajem prošle godine u jednom noćnom klubu.

Brazilac je nekoliko puta svjedočio o tome što se dešavalo i čak tri puta je mijenjao svoju priču zbog čega je odmah postao svima sumnjiv.

Njegovi prijatelji i porodica su mu pružili podršku i poručili da Alves to nije uradio jer poznaju kakav je i smatraju da je djevojka koja je prijavila Brazilca sve to izmislila, te su sigurni da će on dokazati svoju nevinost.

O svemu je prije nekoliko dana pričao i Xavi koji je poručio da je šokiran s onim što se dešava Alvesu svih ovih sedmica i da mu je žao nekadašnjeg igrača Barcelone.

“Iznenađen sam, zatečen, šokiran, jer poznajem Danija. Pravda će ići svojim tokom i ništa više ne mogu da kažem. Žao mi je Danija, iznenađen sam i znam kako se on ponašao dok je bio s nama", rekao je tada Xavi.

Oglasi

Ipak, trener Barcelone našao se na velikom udaru španske javnosti jer uopšte nije govorio o djevojci koja je optužila Alvesa za silovanje. Zbog svega toga Xavi je bio primoran da se ponovo oglasi kako bi pokušao pronaći opravdanje.

On se oglasio na ovu temu nakon sinoćnje utakmice između Barcelone i Getafea, te sad odlučio da promijeni ploču.

"Moje riječi nisu najbolje protumačene. Nisam najbolje ni rekao ono što sam mislio. Svako nasilje mora biti kažnjeno i osuđeno bez obzira da li je to uradio Dani ili bili ko drugi. Izvinjavam se žrtvi i svim žrtvama takvog nasilja. Razumijem kritike i izvinjavam se. Osjećam se loše zbog Danija jer nisam znao da je sposoban da uradi nešto takvo. to me iznenadilo i šokiralo. Podrška za žrtvu i izvinjavam se još jednom. Loše se osjećam zbog svega jer znam da je moj glas važan jer predstavljam veliki klub poput Barcelone", kazao je Xavi sinoć.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves je tražio da svjedoči ponovo pred sudijom nakon što je shvatio da mu ništa ne ide u korist. Dobio je otkaz u meksičkom klubu Pumasu, a ukoliko se dokaže da je kriv prijeti mu kazna od četiri do 12 godina zatvora.

Također, njegova porodica je odlučila da promijeni advokata jer nisu zadovoljni s onim što se dešava. Žele da zaštite Danijevu imovinu jer mnogi ovise i žive od novca koji im on daje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi